Yusufeli Barajı yıl sonunda tam kapasiteyle enerji üretecek

MDN MEDIA

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde bulunan Yusufeli Barajı’nda su miktarının 1 milyar 900 metreküpe ulaşmasının üzerine HES Kontrol Şube Müdürü Sezai Yıldız, barajın yıl sonuna kadar tamamen su depolamış vaziyette, tam kapasiteye geçmiş ve enerji üretir durumda olacağını söyledi

275 metre yükseklikle Türkiye’nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı’nda, su miktarı 1 milyar 700 metreküpe ulaştığında türbinleri dönmeye başlamış ve başarıyla geçtiği ilk ıslak testleri gerçekleştirilmişti. Şimdi 1 milyar 900 metreküp su kapasitesine ulaşan baraj, yeni yılda tam kapasite enerji üretimine geçecek.

İlginizi çekebilir:

Yusufeli Barajı’nda elektrik üretimi

DSİ 26’ncı Bölge Müdürlüğü Yusufeli Barajı ve HES Kontrol Şube Müdürü Sezai Yıldız DHA’ya verdiği röportajda, “Yusufeli Barajı’nda su tutma süreci ile beraber elektromekanik test işlemleri de devam ediyor. Toplamda 1 milyar 900 metreküp su depolandı ve maksimum işletme kotun gelinmesine 6,5 metre kaldı. Elektromanyetik teçhizatlarında ıslak test aşamaları ile deneme üretimleri sürüyor. Maksimum işletme kotu deniz seviyesinde 710 metre yükselikte olacak” ifadelerini kullandı.

Yıldız sözlerine şu şekilde devam etti:

Şu anda 703,50 metre kotundayız. Yaklaşık 230 milyon metreküplük su depolama kapasitemiz kaldı. Bu da 6,5 metre seviyelerine tekabül etmektedir. 6,5 metrenin sonunda Yusufeli Barajı, tamamen su depolamış vaziyette tam kapasiteye gelmiş olacak. Yıl sonunda baraj tamamen su depolamış vaziyette, tam kapasiteye geçmiş ve enerji üretir durumda olacak.

DHA

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın