Yunanistan’dan F35 atağı

MDN İstanbul

Yunanistan’ın, ABD ve Fransa’ya yeni savaş uçağı siparişleri verme hazırlığında olduğu öğrenildi.

Yunan haber sitesi ekathimerini.com, Yunan Savunma Bakanlığı, Yunan Hava Kuvvetleri (HAF)’ne 2021 senesinde Fransız Rafale ve ABD’li F-35 savaş uçakları ve insansız hava araçları (İHA) takviye etmek için teklif hazırladığını duyurdu.

Haberde, amacın Ege ve Doğu Akdeniz’de HAF ve Türk Hava Kuvvetleri arasındaki dengeyi değiştirmek olduğu, pratikte HAF’ın ABD, Fransa ve İsrail’den ekipman ve teknoloji erişimine sahip olacağı ve ayrıca, mevcut sistemlerin de bakım ve yenileme çalışmalarının da yapılacağı kaydedildi.

Savunma kaynaklarından edinilen bilgilere dayandırılan haberde Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos’un elinde ABD’ye sunmak üzere 2021 senesinde teslim almak üzere beşinci nesil 6 F35 siparişinin hazır olduğu ve uçakların birkaç saatlik saat içerinde teslim edilebileceği belirtildi.

Atinan’ın bu türden 18 yeni uçak edinme planını zamanla uygulayarak HAF’ın filosuna toplamda 24 F35 kazandırmayı hedeflediği aktarıldı.

Fransız Rafale jetleri için de Yunan Parlamentosu’na konunun aralık ayında gündeme getirileceği ve 2021’in ilk yarısında ilk 6 uçağın teslim alınacağı bildirildi.

Ermenistan’da istifa
Azerbaycan ile girdiği savaşı kaybeden, yenilgiyi ve işgal ettiği topraklardan çekilmeyi kabul eden Ermenistan’da Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan istifa etti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın