Yunanistan’dan F-35 duyurusu

MDN İstanbul

Yunan medyası Atina’nın ABD’den F-35 savaş uçağı alacağını açıkladı.Ülkenin Milli Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Yunan Silahlı Kuvvetlerini büyük ve organize bir plan çerçevesinde yeniden silahlandırmak istediklerini açıkladı.

Yunanistan haber kanalı Alpha TV’ye konuşan Panagiotopoulos, dün imzaladıkları 18 Rafaele savaş uçağı da dahil toplamda 40 yeni uçak almayı planladıklarını açıkladı. ABD’den 5’inci nesil F-35 alınmasının da düşünüldüğünü söyleyen Panagiotopoulos, ayrıca Yunan F-16’larının dünyadaki en güncel sürümü olan Viper’lara yükseltileceğini belirtti. Önümüzdeki günlerde ilk F-16 Viper’ın ABD’ye uçacağını ve 7 yıl içerisinde toplamda 8 ile 12 arası savaş uçağının Viper haline getirileceğini bildirdi.

Panagiotopoulos, Türkiye’nin Yunanistan’ın hızlı ve kararlı bir şekilde büyüdüğünün farkettiğini ve Rafaele siparişinin dengeyi kendileri tarafına çevirdiğini iddia etti.

Dört yeni fırkateyn
Fransa’nın Rafaele siparişi sırasında fırkateyn önerininde bulunmadığını ancak yankın zamanda böyle bir öneride bulunulacağının garantisini aldıklarını söyleyen Panagiotopoulos, Almanya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve İngiltere’den de teklif beklediklerini belirtti.

Bir paket anlaşma istediklerini anlatan Panagiotopoulos, ‘‘Dört adet yeni tip fırkateynin inşasını ve bunların bazılarının yerel sanayimizin de katılımıyla Yunan tersanlerinde inşa edilmesini garanti altına almak istiyoruz,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın