Yunanistan’da çevre kirliliği cezalarına zam yapıldı

MDN İstanbul

Yunanistan'da 31 Aralık 2019’da yürürlüğe giren Kararname, petrol kirliliği durumunda uygulanan para cezalarına ciddi artış getirdi.
Londra merkezli uluslararası P&I kuruluşu olan Shipowners Club, üyelerinin dikkatini çekmek amacıyla Yunanistan’daki çevre kirliliği cezalarına gelen zamlar hakkında bir bilgilendirme yayımladı.Yunanistan’da 113/2019 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde 2005/35 ve 2009/123 Avrupa Birliği (AB) direktiflerini uygulamak adına Yunan yetki alanlarında bulunan bölgelerde gemilerden kaynaklı kirliliğe yönelik uygulanan idari para cezalarına zam yapıldı.

Özellikle 31 Aralık 2019’da yürürlüğe giren Kararname, petrol kirliliği durumunda uygulanan para cezalarına ciddi artış getirdi.

Yunanistan’daki 31 Aralık 2019 öncesi ve sonrası çevre kirliliği cezaları

Tablodaki A ve B bölümlerinde yer alan açıklamalar ciddi kirlilikleri neyin oluşturduğuna dair net bir tanımda bulunmuyor ancak bunun, denize ve turizm endüstrisini potansiyel olarak etkileyen geniş bir alana yayılmış kirlilikten söz ettiği öngörülebilir.

Shipowners Club, mağduriyetinin en aza indirilmesi amacıyla üyelerinin kirlilik olduğunda nasıl davranması gerektiği hakkında önerilerde bulundu. Öneriler şöyle:

· Kirlilik ile ilgili kanıtların bulunmalı ve görevlilere teslim edilmek amacıyla saklanmalıdır.

· İlgili makamlara bildirimde bulunulmalı ve soruşturmalarında işbirliği yapılmalı.

· Kirlilik kaynağını durdurma ve kirletici maddeyi temizleme konusunda acil adımlar atılmalı.

· Bir temizleme firması tutulmalı.

· Vakaya özel tavsiye ve yardım sağlamak adına mümkün olan en kısa sürede kulüplerinin claim departmanı ile iletişime geçilmeli.

Ayrıca yasal yükümlülükler ile ilgili daha detaylı bilgilendirilmek ve kirlilik olaylarından kaçınmaya yönelik pratik tavsiyeler almak adına kulüp muhabirleri ve Kayıp Önleme Departmanı ile sürekli iletişim halinde olunması gerektiği de belirtildi.

Bunu Paylaşın