Yunanistan, Rus petrollerini taşımaya devam ediyor

MDN MEDIA

Yunanistan merkezli The Namaris isimli şirkete ait Mala bayraklı MT SELEO isimli Aframax tanker gemisi altı gün önce İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e doğru gittiğini gösteren bir görsel yayımladı

Yükü bilinmeyen petrol tankerinin İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e geçtiği oradan tekrar Yunanistan’a dönerek demirlediği görüldü.

Geminin, şubat ayı içerisinde de Karadeniz’e geçiş yaptığı, daha sonra Yunanistan’a dönerek İtalya’nın farklı limanlarına uğradığı kayıtlar arasında yer alıyor.

Yunan armatörlerin, Rus petrollerini taşıma konusunda uluslararası arenadaki rahatlığı biliniyor. OFAC’ın konu hakkında daha önce 30 armatörü sorguladığı, bu listede yalnızca bir Türk firması yer almasına karşın sorgulama sonucunda yaptırım uygulanan 3 şirketten 2’sinin Türk şirketi olduğu ortaya çıktı. Yunanistan merkezli denizcilik şirketlerine ise herhangi bir yaptırım uygulanmadı.

İngiltere, Rusya ile ticaretini sürdüren şirketlere yaptırım uygulamasına karşın Yunan denizcilik şirketlerine herhangi bir yaptırım uygulamamış, taban fiyat sınırı içerisinde taşımacılık yapmasına karşın iki Türk şirketini yaptırım listesine almıştı.

Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan beri Rus petrollerinin taşımacılığını Yunan şirketlerinin üstlendiği biliniyor. ABD’de halka arz olan ve olmayan çok sayıda büyük Yunan şirketi Rus petrollerinin ABD ve Avrupa’ya en önemli dağıtımcısı haline geldi.

MT SEALEO gemisinin Boğaz’dan geçişi de akla aynı durumun devam ettiğine ve nedenlerine dair soruları getiriyor.

yunanistan
MT SEALEO gemisinin Boğaz’dan geçişine dair sosyal medya paylaşımı

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın