Yunanistan provokasyona devam ediyor

MDN İstanbul

Yunanistan, Gayri Askeri Statüdeki Doğu Ege Adaları’nda askeri varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Yunanistan’ın Akdeniz’deki Gayri Askeri Statüdeki Meis Adası’na hücumbot konuşlandırıldığı bilgisini verdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Müşavirliği tarafından faaliyetlere ilişkin değerlendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinde görevli Hava Muharebe Binbaşı Pınar Kara, Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Doğu Ege Adaları’nda statüyü bozacak şekilde askerî gemi bulundurmaya devam ettiğini söyleyen Kara, ‘‘Son olarak Yunanistan tarafından Akdeniz’deki Gayri Askeri Statüdeki Meis Adası’na hücumbot konuşlandırılmıştır. Türkiye’nin tüm olumlu ve yapıcı çabalarına rağmen Yunanistan provokatif ve hukuk tanımaz eylemlerini sürdürmektedir. Buna karşın, Türkiye sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı diyalog ve görüşmeler yoluyla barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yana gayretlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda, Türkiye ile Yunanistan arasında, NATO Karargâhında ayrıştırma önlemleri toplantılarının 11’incisi icra edilmiştir. Güven Artırıcı Önlemler toplantıları kapsamında dördüncü toplantı için Yunanistan’a resmi davet yapılmış, ancak hala bir yanıt alınamamıştır,’’ ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:    Yunanistan neyin peşinde?

NATO’ya en çok katkı veren ilk 5 ülke arasındayız
Türkiye’nin NATO’ya kuvvet katkısında birinci olduğunu belirten Kara, ‘Türkiye, omuta yapısı dahil NATO misyon, operasyon ve karargahlarına yaklaşık 3 bin personelle iştirak ederek NATO’ya en çok katkı veren ülkeler arasında ilk 5’te’dir. Ayrıca, ortak bütçeye en fazla katkı sağlayan ilk sekiz ülke arasındadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, Tüm dünyayı etkileyen salgın sürecine rağmen NATO’ya karşı üzerine düşen taahhütlerini 69 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da eksiksiz yerine getirmeye devam edecek ve kesintisiz katkısını sürdürecektir,’’ dedi.

Ülkemizin NATO’nun, 2021 için yüksek hazırlıklı görev kuvveti olan VJTF-21 liderliğini
01 Ocak 2021 tarihinden itibaren üstlendiğini ifade eden Kara, ‘‘Çok uluslu bir Kara Tugayı, Daimi Deniz Kuvvetleri (SNF) ve hava unsurlarından oluşan Görev Kuvvetinin üst karargâh görevini 3’üncü Kor.(HRF) K.lığı icra etmekte, VJTF Tugayı sorumluluğu ise 66’ncı Mknz.P.Tug.K.lığı tarafından yerine getirilmektedir. Ayrıca, 20 Şubat 2021 tarihi itibarıyla NATO Daimi Mayın karşı tedbirleri Görev Grubu-2’nin komutası Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından 16 Nisan 2021 tarihine kadar devralınmıştır,’’ açıklamalarında bulundu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın