Yunanistan askerlerinin maaşını ödeyemiyor

MDN İstanbul

Son dönemde silahlanmaya giden ve ordusuna milyarlarca euro’luk yatırımlarda bulunan Yunanistan’ın askerlerinin maaşlarını dahi ödeyemediği iddia edildi.

Yunanistan’ın yerel basınında yer alan iddialara göre Türk-Yunan sınırı yakınlarındaki Evros (Meriç) bölgesinde görev yapan askeri personelin maaşları 6 aydır ödenmiyor.

Haberlerde, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Askeri Birliği (ESPAM/TH) tarafından Evros bölgesi milletvekillerine gönderilen mektupta, Evros’ta güvenlik bölgesinde yasa dışı göç akınlarına karşı görev yapan 3 askeri birlik askerlerinin 6 aydır maaşlarının ödenmediği iddia edildiği, bu askerlere yardımcı olmaları istenildiği bilgisi yer aldı.

İlginizi çekebilir:    Miçotakis yine şaşırtmadı

Geçtiğimiz sene de benzer bir olayın yaşandığının ve meselenin çözümü için Meclis gündemine taşındığının savunuldupu mektupta, “Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Askeri Birliği olarak silahlı kuvvetlerimizin bu sınır bölgesinde sınırlarımızı korumak için her türlü çabayı göstererek görev yapan personelinin cezalandırılmaması için yardımlarınızı umuyoruz,” ifadelerine yer verildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın