Yunan gemi malzemecileri ve ihracatçıları birleşti

MDN MEDIA

İhracat hareketlerini artırmak ve uluslararası marketteki yerlerini güçlendirmek için gemi malzemecileri ve Yunan ihracatçılar Uzlaşı Belgesi imzaladı

2019’dan beri masada olan anlaşmayla Hellenic Equipment Manufacturers and Exporters (Hemexpo) ve Greek Exporters Association (SEVE) dışa yönelimi, pazarlamayı, endüstri işletmelerine eğitim ve sertifika verirken iş networkleri (B2B)’ni ve yabancı marketleri desteklemeyi hedefliyor.

Anlaşma, Yunan inşa ve endüstrisini uluslararası düzeyde stratejik iş ortağı olarak ön plana çıkarırken, ihracat sektörünün araştırma ve gelişmesini güçlendirip, endüstriyel eğitimi uzman iş gücü havuzu yaratmaya yönelik geliştirmeyi ön görüyor.

İmzalar Eylül 2023’te atıldı

Hemexpo Başkanı Eleni Polychronopoulou ve SEVE Başkanı Symeon Diamantidis, anlaşmayı eylül ayı ortasında Thessaloniki Uluslararası Fuarı’nda imzaladı.

Organizasyonların ana hedefleri aynı

Polychronoupoulou, iki organizasyonun da ana hedefinin yabancı piyasayı öncelikleri hâline getiren bir iş planına yönelmek olduğunu söyledi. Amacın, ülke ihracatını artırmak olduğunu ve bu anlaşmanın uzun ve kısa vadede kayda değer sonuçlar vereceğine inandığını ekledi. Anlaşmanın, ülkenin üretim sektöründeki uzman iş gücü eksiğine de değindiğini vurgulayan Polychronoupoulou, bu kısıtlılığın her sektörde görüldüğüne ve acilen bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Ülke ekonomisine değer katabilir

Diamantidis ise, iki organizayonun ortak özelliklerinin, içlerinde oldukları sektörün önemli beklentileri olması olduğunu söyledi. Bu beklentileri gerçeğe çevirerek, organizasyona üye firmaların büyüme oranlarını artırabileceklerini ve Yunan ekonomisine değer katabileceklerini belirtti.

SeatradeMaritime News

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın