Yunan fırkateyni Irini Operasyonu’na katıldı

MDN İstanbul

Yunan Donanması’na ait HS Spetsai fırkateyni(F-453), EUNAVFOR MED Irini Operasyonu kapsamında yola çıktı.

MEKO200HN Sınıfı HS Spetsai fırkateyninde, Denizde Müdehale Operasyonları (MIO) ve Sikorsky S-70B Aegean Hawk ile müdahale yapma eğitimine sahip bir ekip bulunuyor.

Gemi, Almanya, Lüksemburg ve Polonya tarafından görevlendirilmiş üç uçak ile birlikte, Akdeniz’de belirlenen Çalışma Alanı’nda devriye gezecek.

Irini Operasyonu kapsamında 20’den fazla AB ülkesi, bölgede askeri personellerini ve araçlarını görevlendirdi. Operasyon, Avrupa Birliği Uydu Merkezi (SatCen) tarafından sağlanan uydu görüntüleri ile destekleniyor.

MEKO200HN Sınıfı çok maksatlı fırkateyn HS Spetsai, yüksek riskli ortamlarda görev alabiliyor. Çok uluslu NATO operasyonlarında, tatbikatlarında ve eğitim faaliyetlerinde yer alan gemide bir adet Sikorsky S-70B Aegean helikopteri bulunabiliyor.

Fırkateyn, 117 metre uzunluğa, 14,8 metre genişliğe, 6 metre drafta (su çekimi), 32 knot hıza sahip ve 2 gaz türbini LM2500 ve 2 Dizel MTU20V CODOG itici motorla destekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın