Yunan armatörlerden metanol yatırımı

MDN İstanbul

Yunan konteyner taşımacılığı ve lojistik şirketi Danaos Corporation, Çin’den iki adet metanol tahrikli 7,100 TEU konteyner gemisi sipariş etti.

Gemileri Çin’deki Dalian Shipbuilding inşa edecek ve 2024’ün ikinci ve üçüncü çeyreğinde Danaos’a teslim edilecek.

Danaos’un gemi inşa sözleşmelerini China State Shipbuilding Corporation (CSSC)’ın yan kuruluşları olan Dalian Shipbuilding ve China Shipbuilding Trading Co. (CSTC) ile imzaladı.

Danaos, metanol yakıt kullanımına uygun olacak olan gemilerin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ‘nün Tier III emisyon standartları ve Enerji Verimliliği Tasarım Endeksi (EEDI) Aşama III ile ilgili en son gereksinimlerine uygun olarak inşa edileceğini belirtti.

Şirket tarafından yapınlan açıklamada, “İki adet 7,100 TEU konteyner gemisinin hizmete alındığını duyurmaktan çok memnunuz. Yeni teknolojinin ön saflarında yer alan bu gemiler emisyon gereksinimlerine ilişkin en son spesifikasyonlara sahip ve metanol için hazır,” ifadeleri kullanıldı.

Danaos Corporation, toplamda 436.589 TEU kapasiteye ulaşan 71 konteyner gemisinden oluşan bir filoya sahip.

Şirket geçtiğimiz yıl metanol endüstrisi için küresel bir ticaret birliği olan Metanol Enstitüsü (MI)’ne katılmıştı.

Bu sipariş aynı zamanda Danaos’un metanolün bir deniz yakıtı olarak potansiyelini kabul ettiğinin ve muadillerinin ayak izlerini takip ettiğin bir göstergesi.

Lojistik sektörünün devlerinden Maersk 2021 yılında deniz taşımacılığının karbondan arındırma yolculuğunu hızlandırmak amacıyla Güney Kore’de toplamda 12 adet 16,000 TEU konteyner gemisi sipariş etti ve sektörün diğer temsilcileri de izinden geliyor.

Maersk ayrıca geçtiğimis hafta , metanolle çalışan gemi filosunun yeşil yakıt tedarikini güvence altına almak için birkaç stratejik ortaklığa girdi. Şirket, 2025 yılı sonuna kadar yılda en az 730,000 ton kaynak sağlamayı planlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın