Yılport, demir yolu yatırımı yapıyor

MDN İstanbul

Yılport Holding’in ana terminali olan ve İzmit Körfezi’nde yer alan Yılport Gebze, terminalin içerisine yeni bir demir yolu platformu kurulması için yatırım yapma kararı aldı. 2020’nin son çeyreğinde hizmete girmesi beklenen demir yolu ile yük taşımacılığı sadece Yılport Gebze için çalışacak.

İnşa edilecek iki yeni şehir hattı, yolcu trenlerine hizmet verecek. Üçüncü demir yolu ise doğrudan bağlantılı olacağı Yılport Gebze Terminali üzerinden yük trenleri tarafından kullanılacak.

Proje hakkında açıklamada bulunan Yılport Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, ‘‘Portföyümüzdeki tüm terminalleri genişletme ve modernize etme stratejimizi 2020’nin başında duyurmuştuk. Yılport Gebze Terminali ile geliştirme planlarımızı başarılı bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz. Çoklu taşımacılık modelini desteklemek adına Yılport Gebze’nin içerisine raylı bir platform kurmaya karar verdik. Bu proje 2019 sonlarında Türkiye bölgesine yönelik yaptığımız yatırımların bir parçası. Son teknoloji ürünü 4 adet e-RTG teslim edildi ve 2020’nin 3’üncü çeyreğinde yeni konteyner istifleme alanında faaliyete geçecek. Böylece Yılport Gebze Terminali 200,000 TEU’luk yeni bir depo kapasitesine sahip olacak. Marmara Bölgesi’ndeki öncü rolümüzü sürdürecek, üretim hacmini artıracak ve Türkiye ekonomisinin daha fazla büyümesini destekleyecek demir yolu, kara yolu ve kapı erişim bağlantı projelerimize inancımız tam,’’ ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın