Yılport Covid-19 önlemlerini genişletti

MDN İstanbul

Yılport Holding, Covid-19’a karşı aldığı tedbirleri genişletti ve bunları 10 ülkedeki 22 terminalinin tamamında standart hale getirdi.

Bütün terminallerinde ‘‘Covid-19 Uyumlu’’ sertifikalar almak için bir dizi program başlattı. Sertifika denetimleri 2021’in başlarında tamamlanacak. Şirket, Dünya Sağlık Örgütü’nün bağlı olduğu hükümetlerin ve yerel makamların yönergelerine uyduğunu ve tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini açıkladı.

Alınan önlemler dahilinde acil durum kitleri, maskeler, termometreler ve ilaç kategorisinde yer alan dezenfektanlar bütün terminallere yerleştirilmiş durumda. Mola alanları, tuvaletler, soyunma odaları, çağrı odaları ve kiosklar gibi terminal alanları günlük olarak dezenfekte ediliyor. Bazı durumlarda ise ekipman kabinleri ve terminal alanları vardiya başı sterilize ediliyor. Her bir terminalde minimum mobilya sayısı kullanılarak izolasyon odaları kuruldu. Terminallerin ISPS koduna uygunluğu yerel güvenlik şirketleri ile iş birliği içerisinde, bir düzenli saha ve acil durumlar için hazır bekleyen bir ekip tarafından sağlanıyor. Kapalı alanlarda kullanılan iklimlendirme sistemlerinin sanitasyonu ve dezenfeksiyonu ozon jeneratörleri vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Çoğu terminalde kafeteryalar kapatılmış durumda ve yemekler çalışma alanlarına doğrudan servis ediliyor. Çalışanların sağlık durum kontrolü ve ateş ölçümleri düzenli olarak kapılarda gerçekleştiriliyor.

Yılport Holding, pandeminin başından beri almak durumunda kaldığı bu ekstra güvenlik önlemleri nedeniyle ekstra maliyetlerle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Şirket, 1 Ocak 2021’den itibaren bütün terminallerindeki elleçlenen her bir ithalat/ihracat konteyneri için faturalara ekstra bir acil durum ücreti yansıtacağını açıkladı.

Limanlara göre uygulanacak ek ücretler

Türkiye’deki terminallderde dolu konteyner başına 3 dolar.

Ekvador’daki Yilport Puerto Bolivar’da dolu konteyner başına 3 dolar.

İsveç’te dolu konteyner başına 30 İsveç Kronu.

Norveç’te dolu konteyner başına 30 Norveç Kronu.

İspanya Iberia’daki terminallerde dolu konteyner başına 3 euro.

İtalya’daki Yılport San Cataldo Konteyner Terminali’nde dolu konteyner başına 3 euro.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın