Yeşil yakıtlardan ücret alınmayacak

MDN İstanbul

Tokyo Limanı, denizcilik sektöründe yeşil yakıtların kullanımını teşvik etmek amacıyla gemi geçişlerinde liman giriş ücretlerini kaldırdı.

Liman tarafından alınan karar gereği 1 Nisan’dan itibaren 31 Mart 2026’ya kadar 5 yıl boyunca LNG ve hidrojen yakıtlı gemiler liman giriş ücretlerinden muaf tutulacak.

Tokyo Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Yokohama ve Kawasaki’nin komşu limanların da LNG’li gemilerin ve LNG yakıt ikmal gemilerinin giriş ücretinden muaf tutulması girişimine katılacağı belirtildi.

LNG yakıt ikmal projelerine ciddi yatırım yapan Japonya’da Tokyo Körfezi ve Yokohama Limanı’nı dünyanın önde gelen LNG yakıt ikmal merkezleri haline getirmek amaçlanıyor.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında, Fukuoka Shipbuilding tarafından gemiden gemiye hem LNG hem de VLSFO yakıt ikmali yapabilen, çift yakıt ikmalli bir gemi olan Ecobunker Tokyo Bay hizmete açılmıştı. 95,5 metre uzunluğundaki gemi, 2,500 metreküp soğutulmuş yakıt depolama kapasitesine sahip. Ayrıca 1,500 cbm VLFSO tank kapasitesi bulunuyor.

LNG yakıt ikmal gemisi Kaguya’yı da geçtiğimiz sene hizmete girerken bölgedeki gemiden gemiye LNG yakıt tedarikini Ekim 2020’de gerçekleştirerek Chubu’da LNG yakıt ikmal işinin başladığını ilan etmişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın