Yerli füze seri üretime hazır

MDN İstanbul

HİSAR A+ Hava Savunma Füzesi, uygulanan ambargolara rağmen yerli ürünlerle seri üretime hazır hale getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aselsan ve Roketsan tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk yerli hava savunma füze sistemi olan HİSAR A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’nin kabul atışında yüksek hızlı hedef uçağın, uzak menzilde başarıyla imha edildiğini açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanlığını, ASELSAN’ı, Roketsan’ı, TÜBİTAK SAGE’yi ve projede emeği geçen herkesi tebrik eden Erdoğan, “Bu son test, normal şartlarda yurtdışından tedarik edilen bir parçaya ambargo uygulandığı için birkaç ay gecikti. Yerli parçayı kısa sürede geliştirdik ve füzemize entegre ettik. Bu zamana kadar gizli yaptırımlarla, dolaylı müdahalelerle engellemeye çalıştıkları bu işi yerli ve milli ürünlerle envantere almaya hazır hale getirdik. HİSAR A+ füzemizin seri üretimi hayırlı olsun” dedi.

HİSAR A+ Füze Fırlatma Sistemi ve Ateş İdare Cihazı ile Entegre Sistem Seviyesi Kabul Atışı Testi’nde, sistemin maksimum menzil ve irtifada etkinliği yüksek hızlı hedef uçağın başarılı bir şekilde imhasıyla gösterildi. Atışlı test kapsamında, hedefin radar ile tespit ve takibi gerçekleştirildi, komuta kontrol sisteminden angajman başlatılarak, atış kontrol sistemiyle en uygun zamanda füze otomatik olarak ateşlendi. Yer sistemleri tarafından sağlanan verilerle hedefe yönlenen HİSAR A+ füzesi, terminal safhada hedefe en uygun son manevrayla yaklaşarak hedefi bir kez daha başarı ile imha etti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın