Yeni yılın ilk teslimatı

MDN İstanbul

Sanmar Tersanesi, 2022 yılının ilk teslimatını Güney Amerikalı operatör SAAM Towage’a gerçekleştirdi. Sanmar böylece SAAM Towage’a son iki yılda 4’üncü Bogaçay Serisi kompakt ve güçlü römorkör teslimatını yapmış oldu.

İlk üç teslimattaki kardeş gemiler SAAM VALPARAISO, SAAM PALENQUE ve ALBATROS gibi yeniden adlandırılan Bogacay XLVIII Serisi römorköre HALCON lll ismi verildi. Römorkörün tasarımını Robert Allan gerçekleştirirken Sanmar’a özel hazırlanan RAmparts 2400SX tasarımından yararlandı. HALCON lll şirketin merkezi olan Şili’de görev yapacak olan ve Sanmar tarafından inşa edilen ilk römorkör olacak.

Römorkörün 24,4 metre uzunluğu, 11,25 metre genişliği bulunuyor ve 12 knot hıza çıkabiliyor. 70 ton çekme kapasitesi bulunan gemide 6 mürettebat konaklayabilecek. ABS tarafından klaslanan römorkör, dakikada 1600 devirle 2100 kW üreten iki adet Caterpillar 3516C ana motorla çalışıyor.

Türkiye’den görev yapacağı Valparaíso’ya doğru yola çıkan römorkörün yolculuğunun 50 gün sürmesi bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın