Yeni Nesil Milli Savaş Yönetim Sistemi: ADVENT

MDN İstanbul

Savunma Sanayii Başkanlığı’nca yürütülen MİLGEM Savaş Sistemi Tedariki Projesi kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı ARMERKOM ile birlikte HAVELSAN A.Ş. tarafından geliştirilen Yeni Nesil Milli Savaş Yönetim Sistemi ADVENT SYS’nin Fabrika Kabul Testleri yoğun bir test sürecinin ardından geçtiğimiz hafta tamamlanmış ve ADVENT SYS’nin ilk resmi sürümü yayınlanmıştır.
ADVENT yazılımı Türk mühendislerce yaklaşık 6 milyon satır kod yazılması sonucu ortaya çıkmış, dünyanın önde gelen gelişmiş savaş yönetim sistemlerinden biri olmaya adaydır. Halen inşası devam eden ve gelecekte inşa edilecek tüm savaş gemilerimizde yeni nesil milli savaş yönetim sistemi ADVENT’in kullanılması planlanmıştır.
ADVENT SYS;
– Tam bütünleşik Taktik Data Link işlevlerine tüm operatör konsolları üzerinden erişimin mümkün olacağı,
– Tek gemi yerine kuvvet odaklı,
-Ağ destekli harekât yaklaşımının gerektirdiği ihtiyaçlara cevap veren,
– Karar destek sistemleri ile kullanıcının süratli ve doğru karar vermesini kolaylaştırmayı öngören,
– Yeni silah ve sensörlerin kullanımında esnek bir yapıyı hedefleyen, tamamen milli ve yerli bir savaş yönetim sistemidir.
ADVENT SYS ilk olarak MİLGEM 4. Gemi TCG KINALIADA’da tesis edilecektir. LHD Fabrika Kabul Testleri sonrasinda TCG ANADOLU’ya ve Milgem’in 3ncu gemisi TCG BURGAZADA’ya tesis edilecektir.
ADVENT SYS, deniz savaş sistemlerinin merkezindeki bileşen olup komuta heyetinin komuta ve kontrol gereksinimlerini karşılayacaktır. Bu kapsamda, taktik resmin özgemi ve görev organizasyonu çapında tesis edilerek durumsal farkındalığın sağlanmasına, tehdit değerlendirmesi ve önceliklendirilmesine, angajman planlamalarının yapılmasına ve bunların icrasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesine destek sağlayacaktır.
Geliştirilen yeni nesil savaş yönetim sistemi tüm denizlerde ülkemizin hükümranlık haklarını ve menfaatlerini başarılı bir şekilde koruyan şanlı Donanmamızın gücüne güç katacak, yerli ve milli savunma sanayi çalışmalarında ülkemize bir yeteneği daha kazandıracaktır.

Bunu Paylaşın