Yeni inşa LNG fiyatları rekor kırdı

MDN Editör

LNG inşa siparişleri 2024’ün ilk 5 aylık döneminde 78 sayısına ulaşarak geçen yılın aynı dönemindeki 34 siparişe oranla yüzde 129 artış yaşadı. Sipariş sayılarındaki bu keskin artış sonrası 174.000 cbm’lik yeni inşa LNG gemilerinin fiyatı da 269 milyon dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yeni yıla girildiğinden bu yana sürekli artış gösteren LNG y fiyatları bu yükselişi alt kategorilerde ve satışlarda da sürdürüyor. 20 yaşından büyük 140.000 cbm LNG gemileri 10 milyon dolar artışla 72,40 milyon dolara yükselmiş durumda. Bu rakam aynı zamanda 1 Ocak’tan itibaren yüzde 15 oranında artış yaşandığının bir göstergesi.

İlginizi çekebilir:

IEEFA: Küresel LNG piyasalarında uzun süre arz fazlası yaşanacak

LNG

Anlık olarak büyük LNG gemilerinin sipariş defteri mevcut filonun yüzde 64’üne ulaşmış durumda ve en büyük pay yüzde 44 ile Katar merkezli şirketlerden gelirken onları yüzde 13 ile BAE ve yüzde 9 ile Çinliler takip ediyor.

Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın