Yeni gemi siparişi yok

MDN İstanbul

Zonguldak Ereğli İlçesi Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı İrfan Erdem, ‘’Bu yıl, dünya ticaretinde daralmadan dolayı yeni gemi siparişi görünmüyor. Önümüzdeki günler Ereğli için zor olacak’’ dedi.
Erdem, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, CHP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün ilçeye gelerek tersanelerde incelemelerde bulunduğunu söyledi. Naiboğlu ve Erdöl’ün geliş nedenlerinin tersanelerin yaşadığı sıkıntı ve işçi çıkarmalar olduğunu belirten Erdem şöyle dedi: ‘’Kendilerine verdiğim brifingde, gemi siparişlerinin yok denecek kadar azaldığını anlattım. Emek yoğun bir ağır sanayi kolu olan tersanelerden yıl başından bugüne 3 bine yakın kişi çıkarıldı. Bu tür işlerde devamlılık önemlidir. 2009’da dünya ticaretinde daralma nedeniyle yeni gemi siparişi görünmüyor. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş. özelleştirildiği sıralarda ‘bu milattır’ dediğimde kimse beni anlamadı. Zaman geçtikçe söylediklerimin doğru olduğu daha iyi anlaşılmaya başlandı. Son günlerde yaşananlar şirketin özelleştirilmesinin ardından beklenen gelişmelerdir. Ereğli’de bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Şirketin genel müdürünü personel çıkarmak yerine ücret tenziline gittiği için kutluyorum. Krizden el ele verilerek geçilecek.’’

Ereğli’nin limanı yok
Erdem, belediyeye ait Bozhane Barınağı’ndaki iskelenin dalgıçlarla etüt edildiğini ifade ederek, ‘’Ereğli’nin limanı yok. Tek iskele de belediyeye ait. Etüt sonucunda bu iskelenin yıkılmak üzere olduğunu gözlemledik. Sualtı çekimlerinden elde ettiğimiz verileri CD’ye kaydederek belediyeye teslim ettik. İskelenin bir an önce tamir edilmesi gerekiyor’’ dedi.

Bunu Paylaşın