Yeni gemi seyir sistemleri için geniş ekran teknoloji

MDN İstanbul
Yeni teknoloji sayesinde görüş alanı yüzde 25 artacak ve köprü denetleme görevlisinin farkındalığı gelişecek

2008 denizcilik teknolojisi sergisinde, Northrop Grumman Corporation’s (NYSE: NOC) Sperry Marine iş ünitesi denizcilik seyir sistemleri serisi VisionMaster FT’a eklediği en son yenilik olan görüş oranını yüzde 25 artıran, yüksek çözünürlüklü ve geniş ekranlı bir görüntüleme cihazını tanıtıyor. Sperry Marine’s Wide View radarın, elektronik grafik ekranının ve  bilgi sistem resminin (ECDIS) yanı sıra  her durumda köprü denetleme görevlisinin farkındalığını geliştirmek üzere tasarlanmış.


Ekranın solundaki iwindow kullanıcı tarafından  ekranı ve pencereleri bölerek kapalı devre  TV görüntülerini ve  conning gözlemlerini  ve diğer faaliyet safhalarını görüntüye alabilecek şekilde ayarlanabilir özelliğe sahip.
Wide View ürününde  ilk kez sunulan eşsiz bir özellik ise  iView3D ekranının su altı tipografisini  elektronik grafikle uyumlu olarak gösterebilmesi.  Böylece ikiboyutlu grafik  ekranını büyüterek  denetleme görevlisinin denizaltında karşılaşabileceği  tehlikeleri üçboyutlu bir grafikle takip etmesini sağlıyor.
Wide View tüm denizcilik seyir sistemlerinde bir ilk olan VisionMaster FT ürünleriyle de uyumlu.

Bunu Paylaşın