Yeni dünyada makam aracı: Bisiklet

MDN İstanbul

Yeşil üretimle bu yıl 15 milyar dolar ihracat hedefleyen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ocak ayında gerçekleşen EİB Sürdürülebilirlik Günleri’nin ardından sürdürülebilirlik ve çevre bilinci ile örtüşen 12 Şubat-Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü’ne de katılım sağladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz ve çalışanların bir bölümü 12 Şubat’ta evlerinden Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki mesailerine bisikletleriyle gitti.

“12 Şubat-Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü” dışında da EİB çalışanlarının önemli bir bölümünün bisikletle işe geldiği bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir’in gerek coğrafi gerek iklim yapısı ile bisikletin yaygın bir şekilde kullanılmasına olanak tanıdığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte bisiklet kullanımını geliştirmek için hayata geçirdiği bisiklet yolları ve BİSİM Projesi’nin ve yeni yapılan bisiklet yolu güzergâhlarının meyvelerinin toplanmaya başladığına değinen Eskinazi, “Dünya’da da bisiklet kullanımına bir talep artışı var. 2020 yılında bisiklet ihracatımız 92 milyon dolara ulaştı. Dünya genelinde iklim değişikliği ile ilgili bilinç arttıkça bisiklet kullanımının ve ihracatının artmasını bekliyoruz,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın