YATED’den genç denizcilerin mesleki eğitimine destek

MDN İstanbul
  • |

Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED), “Meslek lisesi, memleket meselesi” şiarıyla Pendik Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik MTAL’de modern bir boya atölyesi tesisini hayata geçirdi.

Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED); sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak ve denizcilik sektörünün geleceği olan gençleri “ara eleman” değil, “aranan elemanlar” olarak yetiştirmek amacıyla yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. Pendik Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırılan YATED Boya Atölyesi, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

“Meslek lisesi, memleket meselesidir”

Törende konuşma yapan YATED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu, derneğin kurulduğu günden bu yana denizcilik sektörünün gelişimine kritik katkılar sunduğunu belirtti. Bekiroğlu, atölyenin sadece bir fiziksel yapı değil, bir vizyon yatırımı olduğunu şu sözlerle vurguladı: “Özellikle ‘meslek lisesi, memleket meselesi’ şiarıyla çıktığımız bu kutsal yolda, birçok okulumuza eğitim, donanım ve burs desteği sağlıyoruz. Biz sadece bir atölye inşa etmiyoruz; Türkiye’nin denizcilikte çağı yakalaması için eğitime omuz veriyoruz. Haydarpaşa ve İskenderun Sefa Atakaş okullarımızda yaktığımız meşaleyi, şimdi Pendik’te, Barbaros Hayrettin Paşa’nın torunlarıyla buluşturuyoruz.”

Bekiroğlu ayrıca, YATED bünyesinde kurulan YATED Fuarcılık A.Ş. ve “Bosphorus Boat Show” markası ile sektörün uluslararası tanınırlığını artırdıklarını ifade etti. Fuarlardan elde edilen gelirlerin bu gibi sosyal sorumluluk projelerine aktarıldığını belirten Bekiroğlu, “Düzenlediğimiz fuarlarda denizcilik liselerimize bedelsiz yer tahsisi yapıyor ve stant maliyetlerini karşılıyoruz. Amacımız, okullarımızda inşa edilen teknelerin satışına imkân sağlayarak hem okullara kaynak yaratmak hem de öğrencilerimize maddi destek sunmaktır.” dedi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın