Yasadışı su ürünleri avcılığına denetim

MDN MEDIA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, deniz ve iç sulardaki yasadışı avcılık için ülke genelinde, çeşitli noktalarda 9 bin 745 denetim yapıldığını açıkladı

Yapılan rutin denetimlere ek olarak, Yumaklı, 25-29 Eylül tarihleri arasında 2 bin personelin katılımıyla karaya çıkış noktalarına, balık hallerine, perakende satış yerlerine, yol güzergâhlarına ve soğuk hava depolarına eş zamanlı ve çapraz omak üzere 9 bin 745 denetim yapıldığını söyledi.

Para cezası verilirken, el konan ürünler oldu

Denetimler sonucu Yumaklı, 20 bin 700 metre uzatma ağına, 22,4 ton su ürününe el konulduğunu ve 110 işyerine, mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle para cezası kesildiğini ekledi.

Yumaklı yaptığı açıklamada yasadışı avcılıkla mücadele ile ilgili şunları söyledi:

“Denetimlerimiz yıl boyu kararlılıkla devam edecek”

Vatandaşlarımızın bol ve sağlıklı deniz ürünü tüketebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürürken, sucul ekosistemimizin devamlılığını sağlamanın da gayreti içindeyiz. Balıkçılığın sürdürülebilirliği kapsamında, rutin denetimlerimiz yıl boyu kararlılıkla devam edecek. Kuralına uygun avcılık yapan balıkçılarımızla denetimlerde görev alan değerli mesai arkadaşlarım başta olmak üzere paydaş kurumlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

AA

Bunu Paylaşın