YALTES, ana muharip suüstü platformları için yeni sistemini teslim etti

MDN İstanbul

Deniz Kuvvetleri’nin ana muharip suüstü platformlarının ana tahrik dizellerinin test istasyonları için ihtiyaç duyulan sistem, YALTES tarafından tamamlanarak teslim edildi.

Deniz Kuvvetleri’nin ana muharip suüstü platformlarının ana tahrik dizellerinin testleri İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda 2019 yılında faaliyete geçen Motor Test İstasyonu’nda gerçekleştiriliyor. Bu imkânlarla yeni hizmete giren platformlardaki makinelerin test istasyonuna entegre edilmesi gibi önemli bir ihtiyacının karşılanmasına yönelik İstanbul Tersanesi Komutanlığı tasarım ve performans sorumluluğunda gerekli modernizasyon, iyileştirme ve entegrasyon faaliyetlerini kapsayan tedarik faaliyetleri YALTES ile projelendirilmişti.

YALTES, test istasyonu için ihtiyaç duyulan sistemini, çevik proje yönetimi metodu ile, tasarım, üretim, kurulum, test ve entegrasyon süreçlerini planlanan takvim içerisinde tamamlayarak teslim etti.



YALTES’in konuyla ilgili paylaştığı basın duyurusunda entegre edilen sistemin; İstanbul Tersanesi Komutanlığı personeli ile birlikte geliştirilen kullanıcı dostu bir arayüze, gelişmiş otomasyon ve kontrol özelliklerine, iyileştirilmiş doğruluğa, verimlilik ve güvenilirliğe sahip olduğu bilgisi paylaşıldı.

Basın duyurusunda test sistemi ile, ihtiyaç duyulan parametrelerin izlenmesinin ve kayıtlarının alınmasının sağlanmış, müteakip dönemde ana tahrik sistemlerinin veri analitiği yöntemi ile kestirimci bakımlarını yapan İstanbul Tersanesi Komutanlığı alan uzmanları ve mühendislerine hassas analiz için doğru veriler ve ileri analiz imkânı da kazandırıldığına değinildi.

Basın duyurusunda M.S.B. İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin’in, altı ay gibi kısa bir sürede bu kabiliyetin kazandırılması ile mavi vatanımızı koruyan platformların performanslarında, kalite kontrol süreçlerinde iyileşmeler olacağı gibi, bugünden itibaren dizel makine kritik yedek malzemelerinin
yerlileştirilmesi için de güvenilir bir test altyapısına sahip olunduğunun, bu sayede millî bütçe giderlerinin
azaltılmasında önemli katma değer sağlandığının ve kaynak tasarrufu yaratıldığının altını çizerek,
yürütülen projenin ve tedarik modelinin başarısı için tüm paydaşları tebrik ettiği de vurgulandı.

Bunu Paylaşın