Yalova Valisi Muhammer Erol, tersaneleri denetledi

MDN İstanbul

Yalova Valisi Muammer Erol, 24 Mart Salı günü yeni tip korona virüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri yerinde görmek adına bölgedeki tersaneleri denetledi. Erol’a denetim esnasında İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar ve Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray da eşlik etti. Denetimde termal kamera kurulu olan tersane güvenlik kontrol noktası, çalışma sahası ve yemekhane incelendi.

Toplantı salonunda düzenlenen sunum ile Vali Erol’a bilgilendirme ve eğitim, dezenfektasyon, gemilerle ilgili özel tedbirler, yoğunluğu ve teması azaltacak tedbirler başlıkları altında alınan önlemler ile ilgili detaylı bilgiler sunuldu.

Sunumda Vali Erol’un tersane bölgesinde servis araçlarının koltuk kapasitesinin yarısı kadar yolcu almaları ve yolcuların temassız oturma düzeninin sağlanması konusunda hazırlık durumu hakkındaki incelemesi üzerine bilgiler verildi. Tersanelerin çoğunun uygulamaya hazır oldukları, bazılarının İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayımlanmadan önce kendi inisiyatifleriyle uygulamaya başlamış oldukları, çalışan sayısı yüksek olan iki üç tersanenin de hemen kısmi uygulamaya başladıkları ve bu hafta içinde eksiklerini giderebilecekleri belirtildi.

Vali Erol’u karşılayan ve sunumla bilgilendirmeler yapan Tersaneler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhan Gülcek yaptığı açıklamada, “Sağlık, yakıt ve gıda dâhil hayati öneme sahip ihtiyaçların dünyada her ihtiyaç sahibine kesintisiz ulaştırılması için, uluslararası lojistik zincirin devamlılığı önemlidir. İlk sırada sağlık için gereken tüm önlemler, ikinci sırada deniz ulaştırmasının devamını sağlamak geliyor; insan sağlığı ve yaşamsal ihtiyaçlar ticari kaygı ve beklentilerden önce gelir,” ifadelerini kullandı.

Denetimde yapılan toplantıda da Covid-19 önlemleri kapsamında koltuk kapasitesinin yarısı kullanıldı ve katılımcılar arasında birer koltuk boş kalacak şekilde oturuldu.

 

Bunu Paylaşın