Yakıt tüketiminde düşüş sağlayan ürünlere talep arttı

MDN İstanbul

Egzoz emisyonlarının çevre üzerindeki etkisine dair artan farkındalık ve yakıt fiyatlarındaki devamlı artışlar nedeniyle yakıt tüketiminin düşürülmesi son dönemde önem kazanmış durumda. Yakıt tüketimi ve diğer göstergelerin izlenmesi konusunda ürünler geliştiren VAF Instruments son zamanlarda yakıt tüketiminin azaltılmasının her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirterek, izlem ve ölçüm sağlayan sistemlere yönelik olarak yüksek talep oluştuğunu açıkladı.

Yakıt tüketiminin en doğru şekilde analizi ve ölçümü için her türlü yakıt sistemine yönelik ürünler sunduğunu belirten şirket, IVY adlı sistemi ile yakıt ve bakım maliyetlerini yüzde 20’ye kadar düşürmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

IVY, otomatik olarak birçok sensörden veri toplayarak ilgili veri ve anahtar performans göstergeleri hakkında analizler sağlayan bir ürün olarak tanımlanıyor ve gemilerin yakıt sistemine sensörler yerleştirerek otomatize seyir raporları, yakıt tüketimi izlemi, MRV ve IMO raporlamalarında mevzuatla uyumlu olanağı elde edebiliyor.

Ayrıca yakıt akış ölçümünü şaft gücü ve/veya tahrik gücü ölçümü ile birleştirilerek yakıt tüketimi ve tahrik verimliliği hakkında daha derin bilgi elde edilebiliyor. T-Sense sistemi ile şaft gücünü ve yakıt tüketimini aynı anda izlemek, ana motorun veya motorların spesifik yakıt tüketimi hakkında yararlı bilgi sağlayarak gemi motorlarının gerçek hayat koşullarında ne kadar verimli çalıştığını net bir şekilde ortaya koyabiliyor. İlgili veri ve anahtar göstergeler erişimi kolay, kıyıda IVY web uygulaması veya gemi üzerindeki görüntüleme ekranlarında gösteriliyor. VAF Instruments, Türkiye’de PE-GU Maritime tarafından temsil ediliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın