WSC’den yangın önlemi: Kargo İzleme Programı

MDN MEDIA

Dünya Denizcilik Konseyi (WSC), ciddi kargo yangınlarına sebep olabilecek yanlış beyan edilmiş kargoları tespit edecek bir yazılım aracının geliştirilmesine adım attı

WSC, sektör uzmanlarının ve hükûmetlerin bütün uğraşlarına rağmen, yanlış ya da hiç beyan edilmemiş kargoların mürettebatın ve karadaki işçilerin ölümüne sebep olabilen ciddi yangınlara yol açmaya devam ettiğini söyledi.

Son 5 yılda 64 yangın

TT Club her 60 günde bir ciddi bir gemi yangını çıktığını belirtirken, 2023 Allianz Güvenlik ve Nakliye İncelemesi, son beş yılda konteyner gemilerinde bildirilen 64 yangın olduğunu not etti.

Proje farklı veri tabanlarını bir araya getirecek

Yangınları engellemek adına WSC, kargoları izleme ve denetlemeye yarayacak bir sistem geliştirme aşamasında. Geliştirilen program, ortak görüntüleme aracı, onaylı nakliye veri tabanı ve onaylanmış konteyner denetleme veri tabanı şirketlerini içeren dijital bir çözüme dayanacak.

WSC, ihtiyaç olan dijital araçları yapması ve programı yönetmesi için üçüncü bir şirkete teklif talebi götürdü.

Hem denizciler hem toplum için güvence

WSC Başkanı ve CEO’su John Butler, kargo güvenliğine ortak bir sektörel yaklaşımın sadece mürettebat için değil, taşımacılığın kara tarafında, terminallerinde, limanlarında çalışanlar ve toplum için de güvenli bir ortam sağlayacağını söyledi. Tedarik zincirini etkileyebilecek tehlikeli kargoları engellemenin, nakliyeciler için de okyanus taşımacılığını daha verimli ve tutarlı bir hâle getireceğini ekledi.

Seatrade Maritime News

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın