Wistanbul’a Avrupa’dan destek gezisi

MDN İstanbul

1974 yılında İngiltere’de tanker marketinde brokerlik yapan kadınların yeni yıl yemeği için buluşmalarından doğmuş olan Wista (Women’s International Shipping & Trading Assocation) yıllık olağan genel kurul toplantısını İstanbul’da yaptı.
Kadın kadına bir toplantıdan dernekleşmeye giden ve bugün Avrupa’da denizcilik sektörünün önemli dernekleri arasında yer alan Wista, dünyada yirminin üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’de de denizcilik sektöründe yer alan kadınlarımıza destek amacıyla bir süredir çalışmalarını sürdüren Wista International üyelerinin ülkemize geliş sebebi, genel bir toplantıdan çok, yeni kurulmakta olan Wista Türkiye Derneği’ni ne kadar önemsediklerini göstermek oldu.
Wista genel kurulu 29 Mayıs günü Wista Türkiye üyelerine de bir sunumda bulunarak Wista hakkında bilgi verdiler. Asıl amacı denizcilik sektöründeki kadınların dayanışma içinde bulunarak yaşadıkları sorunları, deneyimleri ve fikirleri birbirleriyle paylaşmak olan bu örgüt, denizcilik sektörünün pek çok alanından üyeye sahip ve bu sayede olaylara çok geniş bir yelpazeden bakabiliyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın