Wilhelmsen offshore sektöründeki yerini sağlamlaştırıyor

MDN İstanbul

Denizcilik grubu Wilhelmsen, yenilenebilir enerji piyasasındaki yerini sağlamlaştırmak adına yine Norveçli olan Ostensjo Group’un bünyesinde yer alan offshore şirketi Edda Wind’in yüzde 25’ini satın aldı.

Ostensjo tarafından 2018 yılında faaliyete geçirilen şirket, açıkdeniz rüzgar çiftliklerinin kurulumunu ve bakım çalışmalarını üstlenen bir filoya sahip.

Anlaşma gereği Wilhelmsen, Haziran 2021’e kadar offshore şirketinin yüzde 25’lik hissesini daha satın alacağı taahhüttünde bulundu.

Edda Wind’in bünyesinde halihazırda hizmette olan iki adet gemisi bulunuyor ve şirket, 4 adet düşük emisyonlu ve son teknolojiye sahip servis gemisinin ise siparişini vermiş durumda. Ayrıca, 2022’de teslim edilmesi beklenen 2 adet yeni gemi için de uzun vadeli kiralama sözleşmeleri imzalandı. Edda Wind’in filosunun işletmesini ise Ostensjo yürütmeye devam edecek.

Wilhelmsen bu anlaşma ile sektörün büyüdüğü bölgeler olan ABD Doğu Kıyısı ve Asya’da bölgelerinde aktif rol oynamayı hedefliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın