Wilhelmsen 3D yedek parçaları insansız teslim edecek

MDN İstanbul

Norveçli denizcilik şirketi Wilhelmsen gemiler için ürettiği 3d baskı yedek parçaların teslimatı konusundan Singapur merkezli F-Drones şirketi ile anlaşma imzaladı.

Wilhelmsen deniz ürünleri bölümü, yüksek taşıma kapasitesine sahip dron’lar geliştiren ve Singapur Sivil Havacılık Otoritesi tarafından verilen Görüş Çizgisinin Ötesinde (BVLOS) sertifikasına sahip tek şirket olan F-Drones ile bir Mutabakat Beyannamesi (MOU) imzaladı.

F-Drones’un insansız uçakları halihazırda 5 kg’lık yükü 50 km’den fazla mesafeye taşıyabiliyor. Şirketin nihai hedefi ise 100 kg’lık yükleri 100 km uzaklıktaki gemilere taşıyabilmek.

Wilhelmsen’in 3D baskılı yedek parça programına Berge Bulk, Carnival Maritime, Thome Ship Management, OSM Maritime Group, Executive Ship Management ve Wilhelmsen Ship Management firmaları pilot firmalar olarak katıldılar.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın