Wärtsilä iki yeni emisyonsuz feribot tasarlayacak

MDN İstanbul

Teknoloji grubu Wärtsilä, Norveç merkezli operatör şirketi Boreal Sjö ile iki adet emisyonsuz pilli feribotun tasarımını ve donanımını yapmak üzere sözleşme imzaladı.

Çift uçlu tasarıma sahip olacak ve iki taraflı rotada seyredebilecek feribotların tasarımına enerji tüketiminin optimizasyonu da dahil edildi.

Gemilerdeki itici motorlar, aküler, yerleşik ve kıyı tabanlı akü şarj ekipmanları, yedek jeneratörler ve çeşitli elektrik sistemlerinin hepsi Wärtsilä tarafından tedarik edilecek. 2021 başında havuza alınması beklenen feribotların 2021 sonbaharında hizmete alınması planlanıyor.

Ekipmanlar için tek bir tedarikçi ile sözleşme imzalanması sayesinde müşteriye bakım ve yedek parça temini gibi konularda tek bir temas noktası sağlanmış olacak.

Tasarımları farklı olacak feribotların 30 metre uzunluğunda olanı 10 taşıt ve 100 yolcu taşıma kapasitesine; 50 metre uzunluğunda olanı ise 35 taşıt ve 149 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

Feribotlar Norveç’teki Launes – Kvellandstrand – Launes ve Abelnes – Andabel ø y – Abelnes hatlarında hizmet verecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın