Wärtsilä, 2 Scandlines feribotu için elektrik sistemleri sağlayacak

MDN MEDIA

Alman-Danimarka feribot şirketi Scandlines, iki RoRo feribotu “Schleswig-Holstein” ve “Deutschland”ı plug-in hibrit feribotlara dönüştürmek için elektrik sistemlerini sağlamak üzere Fin teknoloji şirketi Wärtsilä’yı görevlendirdi

Scandlines, 2023’ün sonunda Puttgarden-Rødby rotasında faaliyet gösteren dört gemisinden ikisinin yeniden donatılacağını duyurdu. Edinilen bilgiye göre şirket, yalnızca teslimatı denetlemekle kalmayacak, aynı zamanda gemideki sistemlerin kurulumunu da denetleyecek ve devreye alma işleminden sorumlu olacak.

Feribotlarla birlikte sıfır emisyon hedefi güçleniyor

Ağustos 2025’te başlaması planlanan çalışmalar, dizel jeneratörün kaldırılmasını ve 5 MWh enerji depolama sisteminin kurulmasını içerecek. Scandlines’a gereken enerjinin yaklaşık yüzde 80’i elektrikle karşılanabilecek. Proje, Rødby-Puttgarden rotasını 2030 yılına kadar sıfır emisyonla işletme ve şirketin 2040 yılına kadar sıfır emisyon vizyonuna ulaşma hedefinin bir parçası.

İlginizi çekebilir:

EBDG ve Wärtsilä metanol yakıtlı enerji mavnası için bir araya geliyor

Holm, Wärtsilä Marine Başkanı ve Wärtsilä Corporation’ın Genel Başkan Yardımcısı. Roger, “Gemilerin elektrifikasyonu, denizdeki karbondioksit emisyonlarını önlemek için önemli bir çözüm ve bu dünyanın en büyük dönüşüm projesiyle Scandlines’ın, Puttgarden-Rødby rotasındaki operasyonlarını 2030 yılına kadar emisyonsuz hale getirme hedefine yaklaşmasına yardımcı olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Schiff&Hafen / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın