VW, LNG ile çalışan ilk otomobil kargo gemisini kullanmaya başladı

MDN İstanbul

Alman Volkswagen Grubu (VW), Siem Car Carriers’tan kiraladığı LNG yakıtlı otomobil taşıcısını ilk seferine gönderdi.

Volkswagen’in yüksek kükürtlü yakıt kullanan geleneksel gemilerinin yerini alacak iki gemiden ilki olan The Siem Confucius isimli gemi, Çin’in Xiamen Tersanesi’nde inşa edildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre otomobil kargo gemisi, 4 bin 800’den fazla yeni araçla Almanya’nın Emden Limanı’ndan yola çıktı.

LNG ile çalışan gemi, Meksika’ya doğru yapacağı üç haftalık yolculuğu sırasında Kanada ve ABD’deki limanlara da uğrayacak.

VW, iki gemiyi de Emden-Meksika arası çalışacak.

İkinci gemi olan Siem Aristotle ise yılın ilerleyen zamanlarında hizmete girecek.

Volkswagen, bu iki gemi ile LNG motorlu gemileri denizaşırı otomobil ve hafif araç dağıtımında kullanan ilk otomobil üreticisi oldu.

Gemilerin her birinde bin 800 m3 kapasiteli iki adet LNG tankı bulunuyor. Bu kapasite, gemilerin kullanılacakları rotada tam bir gidiş dönüş için yeterli seviyede. Volkswagen ayrıca gemilerde birkaç gün yetecek kadar yüzde 10’luk bir rezerv tankın bulunduğunu da belirtti.

Gemilere MAN Energy Solutions’ın 12,600 kilowatt çift yakıtlı deniz motoru bulunuyor.

VW ayrıca, gemilerin orta vadede biyogaz veya e-gaz ile çalıştırılabileceklerini ve bu sayede CO2 nötr olabileceklerini açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın