Vroon, offshore filosunu elden çıkardı

MDN MEDIA

Hollanda merkezli nakliye firması Vroon, yeniden yapılanmanın parçası olarak 40 offshore gemisini sattı

Ciddi bir değişim geçiren şirket, bundan sonra açık deniz taşımacılığı ve acil durum kurtarma operasyonlarına odaklanacak. Kurtarma operasyonları için şirketin 65 gemilik filosunda, canlı hayvan nakliye aracı, ürün tankeri, yüksek ısı tankerleri, acil durum müdahale ve kurtarma gemileri (ERRV) bulunuyor.

Offshore gemilerinin 30’unu Britoil Offshore Services, Singapur ve Genua’daki ofislerinin desteğiyle alırken, Norveç merkezli GEOS beş gemi, Hollandalı Rederij Groen iki tane gemi aldı.

Yeniden yapılanma kapsamında değişiklikler devam edecek

Vroon, haziran ayında finansal yeniden yapılanma ve stratejik yeniden organize olma kapsamında offshore filosunu, borçlarının bazılarını ödemek ve finansal durumunu iyileştirmek için satacağını açıklamıştı. Yeniden yapılanma kapsamında, hisselerin çoğu alacaklılara geçti ve Vroon ailesine küçük bir pay kaldı. Ayrıca, yönetim kadrosu tamamen değişti.

Offshore filosu portföyü geniş

Vroon’un offshore filosu, çapa taşıyıcı römorkör tedarik gemileri (ATHS), platform tedarik gemileri (PSVs), servis operasyon/W2W gemileri (SOV), denizaltı tedarik gemileri ve bakım işleri ve yaşam mahali gemilerinden oluşuyor.

2024’te bir ofis kapanacak

Gemilerin satışı ve Vroon’un destek ofisleri başarılı olsa ve çalışanlar işlerine yeni yönetim altında devam etse bile, Den Helder ofisleri 2024’te kapanacak.

130 yıllık tecrübelerinin üzerine kurarak devam edecekler

Vroon, açık deniz tanker filosuna, canlı hayvan taşıma faaliyetlerine ve acil durum müdahale gemilerine odaklanarak 130 yıllık tecrübesinin üzerine koyarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Geriye kalan filosunda, 1400 tecrübeli elemanın desteğiyle 65 modern ve bakımlı gemi yer alıyor.

Vroon CEO’su Martijn Schouten, “Britoil, GEOS ve Rederij Groen’le offshore destek sağlayan meslektaşlarımıza ve filomuza yeni limanlarda ev bulduk. Yeni hissedarlarla, gemilerin satışını, ekiplerin ve ofislerin yeni sahiplerine geçişini müşterilerimiz açısından sürekliliğin bozulmaması için sorunsuz bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu satışlar, yoğun bir dönemin bitişi ve Vroon için yeni bir başlangıç. Gemicilerimize ve tüm çalışanlarımıza bağlılıkları ve katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Yeni Vroon, niş marketlere en iyi operasyonları sağlayan, uluslararası bir nakliye firması olmaya devam edecek” dedi.

gCaptain

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın