VN Maritime Technologies, Piloda Shipyard ile birlikte İtalyan Sahil Güvenlik Komutanlığı için 15 metrelik yeni nesil Arama & Kurtarma (SAR) botlarının üretimine başlıyor
Dün başlayan IDEF 2025 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’ndaki yerini alan VN Maritime Technologies, önemli bir başarıyı kamuoyu ile paylaştı.
VN Maritime Technologies, Piloda Shipyard ile birlikte İtalyan Sahil Güvenlik Komutanlığı için 15 metrelik yeni nesil Arama & Kurtarma (SAR) botlarının üretimine başladığını açıkladı.
40 teknelik filonun kademeli olarak yenilenmesini hedefleyen bu stratejik modernizasyon projesi kapsamında, tüm platformlar İstanbul’da üretilecek. İtalya’da gerçekleştirilecek kabul testlerinin ardından İtalyan Sahil Güvenlik filosuna teslim edilecek. İlk teslimatın 15 ay içinde yapılması planlanıyor.
Tekneler Rafnar firmasına ait ÖK Hull gövdesi üzerine VN Maritime tarafından proje isterleri doğrultusunda yapılan yeni dizayna göre üretilecek.
2 adet dizel makine ve su jeti sevk sistemi ile donatılacak tekneler 35 knot maksimum sürate sahip olacak. Çalışmak için güç gerektirmeyen “Self Righting” özelliği de bulunacak olan teknelerin tüm mühendislik çalışmaları VN Maritime tarafından gerçekleştirilecek.
VN Maritime Technologies
VN Maritime Technologies, son derece yenilikçi Rafnar ÖK Hull Boat'ların inşası ve satışı konusunda Rafnar Maritime'ın resmi ortağı. Rafnar tekneleri, çarpma etkisini yüzde 95'e kadar azaltabilen, en zorlu deniz ortamlarında gemiler için olağanüstü dinamik stabilite ve denizde kalma performansı sağlayan, devrim niteliğinde bir gövde ve omurga teknolojisi olan ÖK Hull üzerine inşa ediliyor.





