“Vize başvurularına bir yıl sonra randevu verilmesi planlı ve kasıtlı”

MDN İstanbul
  • |
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, gazeteci Anıl Sural’ın, ABD vizesine başvurmak isteyen Türk vatandaşlarının bir yıl sonrasına randevu bulabilmesine ilişkin sorusuna, “Koronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili bazı sorunlar çözülemedi, Türkiye'ye özgü bir sorun değil.” diye yanıt vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün konuya dair açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Vize ile ilgili eylül başında batı ülkelerinin büyükelçilerini arkadaşlarımız çağıracaklar ve gerekli uyarıları yapacaklar, değişmezse biz de karşı tedbirler alacağız.” dedi.

Amerika’da vize için Türk vatandaşlarına bir yıl sonra randevu verilmesi ile ilgili olarak da görüş belirten Dışişleri Bakanı, “ABD ve bazı Batı ülkeleri vatandaşlarımıza randevu süresini bir yıl sonraya veriyor, bu durum planlı ve kasıtlıdır.” açıklamasında bulundu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın