Vitol Bunkers, B30 biyoyakıtının ilk teslimatını gerçekleştirdi

MDN İstanbul

Vitol Bunkers, Marine Future adlı özel bunker mavnasını, B30 biyoyakıt karışımının ilk teslimatıyla Singapur’da işletmeye başladı

Vitol’ün yeni teslim edilen özel bunker barcı Marine Future ile tamamlanan operasyonda, Hyundai Glovis tarafından kiralanan Grand Hero adlı araç taşıyıcısına toplam bin 100 metrik ton çok düşük kükürtlü fuel oil (VLSFO) B30 teslim edildi.

Vitol’e göre bu, B25 konsantrasyonunun üzerinde biyoyakıtın ilk kez teslim edildiğini gösteriyor.

Çin’de inşa edilen ve Singapur’daki özel bunker barçlarının teslimiyle birlikte Şubat 2024’te Vitol’e teslim edilen 102.6 metre uzunluğunda bir bunker mavnası olan Marine Future, yaklaşık 7 bin ton biyoyakıt taşıyabiliyor ve B24, B30 ve B100’e kadar biyoyakıt karışımları tedarik edebiliyor.

Asya’da biyoyakıt tedarikini genişletmeyi planlayan şirketten yapılan açıklamada, 2024 yılı boyunca daha fazla bunker mavnasının teslim edilmesinin beklendiği belirtildi. Talebe bağlı olarak bu gemiler metanol tedarik edecek şekilde de geliştirilebilir.

Vitol Asya Başkanı Mike Muller, “Singapur’un denizcilik sektörünü karbonsuzlaştırma yolculuğunun bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Vitol Bunkers, müşterilerine yüzde 100 bunker yakıtına kadar geniş bir biyoyakıt yelpazesi sunabilmekten mutluluk duyuyor” ifadelerini kullandı.

Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi’ne (MPA) göre Singapur’daki biyoyakıt satışları 2023 yılında 520 bin tona ulaşarak, hacimlerin 140 bin ton olduğu 2022 yılına kıyasla önemli bir artış göstermiştir.

Seatrade Maritime Network

Bunu Paylaşın