Vira bismillah

MDN İstanbul

Gırgır ve trol yöntemi ile avcılık yapacak balıkçılar, 1 Eylül’de Karadeniz, Marmara ve Ege’de, 15 Eylül’de ise Akdeniz’de denizlere açılacak. 2021-2022 Su Ürünleri Av Sezonu açılış töreni bu akşam saat 21.00’da Beykoz-Poyrazköy Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilecek.

2020-2021 balıkçılık av sezonu, Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde sıkıntısız şekilde tamamlandı. Gelecek yılların stokları da düşünülerek Karadeniz’in belirli bir bölümünde hamsi avcılığına getirilen bir aylık yasağa karşın, hamsi, mezgit, kalkan, istavrit, sardalya ve çaça gibi balıkların avcılığı bereketli ve balıkçılar açısından da kazançlı geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre öncü göstergeler, bu av sezonunun da verimli geçeceğini işaret ediyor.

Öte yandan yarın yani 1 Eylül’de “Vira Bismillah” demeye hazırlanan balıkçılardan sürdürülebilir balıkçılık için kurallara uymaları da istendi.

Denizlerde avcılık faaliyetleri 15 Nisan itibarıyla sona erecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın