VIKING, Norsafe’i aileye kabul ediyor

MDN İstanbul

Norveçli ünlü filika üreticisi Norsafe’in küresel gemi emniyet (safety) teçhizatı üreticisi ve hizmet sağlayıcısı VIKING tarafından satın alındığına dair haberler 5 Eylül tarihinde Hamburg’da düzenlenen SMM fuarında ilan edildiği andan itibaren sektörde büyük ses yarattı. Bu satın alma işlemiyle ilk defa aralarında filika, kanca ve mataforaların da bulunduğu bu denli geniş bir yelpazede ve Avrupa tasarımı gemi emniyet teçhizatı çözümleri, tek bir üreticinin eline geçmiş oldu.
Filikada öncü
Denizcilik, açık deniz platformları ve askeri sanayi alanlarında teslimatını tamamladığı 28.000 filika ve donanımları, dünya çapında 300’den fazla limanı kapsayan hizmet ağı ile Norsafe, kendisini dünyanın önde gelen filika, hızlı kurtarma botu ve matafora imalatçılarından biri olarak konumlandırmıştır. 1903 yılında kurulan şirketin tüm ürünleri, en son SOLAS gerekliliklerine uygun olarak üretilmelerinin yanında önde gelen klas kuruluşlar, ulusal otoriteler ve onay mercileri tarafından gemide ve açık-deniz platformlarında kullanıma uygun olduğu onayını elinde tutmaktadır.
VIKING firmasında Bulgaristan, Lübnan, Romanya, Türkiye ve Yunanistan pazarı için 10 yıldan fazla bir süredir satış müdürü olarak görev yapan Mehmet Erdoğan, bu büyük satın alma işlemi nedeniyle çok memnun ve heyecanlı olduğunu belirtti.
Erdoğan, son yıllarda müşterilerimizden; VIKING markasının can salı, gemi toplu tahliye sistemleri, can yelekleri, yangın söndürme teçhizatı tedariğinde ilk akla gelen firma olmasına rağmen ürün yelpazesine iyi kalitede filika markalarından birini neden eklemediği konusunda çok sayıda geri dönüşler aldık” dedi. Bu nedenle Norsafe’nin alınmasıyla, ‘Gemi emniyet teçhizatı için tek çare, tüm dünyada tek partner’ sözümüzde durarak artık her çeşit gemi emniyet teçhizatı isteğini karşılayacak yeterliliğe sahibiz.” diye konuştu ve sözlerine şöyle devam etti;
“Norsafe’in; üretim, eğitim tesislerini ve dünya çapındaki 300 limanda faaliyet gösteren hizmet acenteleri ağını satın alarak bizler, müşterilerimize tüm dünyada daha fazla ürün, daha fazla hizmet ve daha fazla servis noktası sunabileceğiz.
Türkiye,hem tersanelerde devam eden kaliteli projeleri hem de filosundaki gemi sayısı ile dünyanın sayılı ülkelerinden birisidir. Norsafe’in ailemize katılması ile Türkiye şubesi olarak yakaladığımız ivmeyi daha da arttıracağımızı rahatlıkla söyleyebilirim.”Yumuşak geçiş
“Norsafe’in işinin ehli 800 çalışanı, VIKING grubu tarafından sıcak bir şekilde karşılandı ve Norveçli firmanın faaliyetleri VIKING işleyişi ile birleştirilmeye başlandı. Özellikle İskandinav kökenli bu iki şirketin çok benzer değerlere sahip olması sebebiyle geçişin kolay ve rahat olacağını öngörüyoruz. VIKING gibi Norsafe de, nesillerdir bir aile şirketi konumunu korumaktadır ve müşterileriyle güçlü ve uzun süreli ilişkiler tesis etmişlerdir. Yine VIKING gibi, malzemelerin kalitesi, yenilikçilik ve ustalık, Norsafe’in yaptığı her işte hayati önem taşımaktadır.”

Filika pazarına giriş
VIKING; filika, kanca ve matafora sektörüne girişini filika kancalarının tasarımı alanında devrim yapan Nadiro firmasını satın alımıyla başlamıştı. Bunun öncesinde, VIKING çok sayıda bayrak devletinin doğrudan yetkilendirmesiyle filika ve kancalar konusunda uzun yıllar hizmet vermiştir.

Teknik ekip sağlam
“Nadiro kancaları ürün yelpazemize dâhil olduğunda teknisyenlerimiz VIKING’in, kurulum ve hizmet yeterliliklerini güçlendirme alanlarında ileri bir eğitimden geçirildi. 2014 yılından bu yana Türk ekip dünyanın birçok ülkesine giderek 200’den fazla filika kancasını değiştirdi ve Norsafe de dahil olmak üzere bir çok marka ve model filikalarla ilgili bilgilerini derinleştirdi.” diyen Mehmet Erdoğan’ın bölgesindeki armatörlere ait 2,100 üzeri gemi, dünyanın birçok limanında geçerli olacak şekilde “VIKING Shipowner Agreements” adı altında sabit fiyatlı can salı bakım sözleşmesi altında bulunmaktadır. Bu gemilerin dünyanın hangi limanına giderlerse gitsinler servis planlamaları VIKING İstanbul ofisinden yapılmakta. Norsafe’in VIKING bünyesine dahil olmasıyla beraber, hem servis ağı güçleniyor hem de ek servis hizmeti verebilme olasılığı artıyor.

Dünya standartlarında gemi emniyet teçhizatı çözümleri
Erdoğan, satın alımla ilgili olarak ayrıca, “Hiç şüphesiz Norsafe’nin alımı dünyanın en iyi gemi emniyet teçhizatı çözümlerini geliştirmek, üretmek ve bu alanda hizmet sunmak konularındaki yeteneklerimizi daha da geliştirecektir. Bu durum; filika, kanca ve matafora söz konusu olunca hizmet ve kapsama alanı daha da güçlendirilmiş ve genişletilmiş olan armatör tarafından çok tutulmuş VIKING Shipowner Agreements için çok değerli bir kazançtır,” ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bir sonraki bildirime kadar, Norsafe’nin faaliyetleri Norveç’teki merkezlerinden idare edilmeye devam edecek. Ve biz, tabi ki, iki firmanın birleşimi konusunda gelişmeler ortaya çıktıkça müşterilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Bunu Paylaşın