Vietnam’da kargo gemisi battı

MDN İstanbul

Vietnam’ın Phu Quy (Binh Thuan) Adası açıklarında XIN HONG isimli kuru dökme yük gemisi battı.

Malezya’dan Hong Kong’a 7,800 ton kil taşıdığı bildirilen geminin, Binh Thuan sularını geçerken bölgedeki kötü hava koşullarının içerisindeki kargoların oynatması nedeniyle 60 derece kadar eğildikten sonra battığı açıklandı.

Panama bayraklı gemide bulunan 8’i Çinli 3’ü Vietnamlı toplamda 11 kişi bölgedeki sınır güvenlik komutanlığında kurtarıldığı 2 mürettebatın ise cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. Gemide toplamda 15 kişi bulunuyordu.

Bölgede kuzeydoğudan gelen seviye 6, seviye 7 ve seviye 8 gibi oldukça güçlü rüzgâr akımları bulunuyor. Dalgaların 4-5 metre yüksekliğe ulaşabildiği ve kapalı hava ve şiddetli yağış nedeniyle görüşün kısıtlı olduğu bildirildi. Phan Thiet – Phu Quy rotasında yolcu ve eşya taşıyan tüm gemilerin seferlerinin bir sonraki duyuruya kadar durdurulduğu açıklandı.

Kayıp mürettebat için arama çalışmalarına devam ediliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın