Vecdi Özek vefat etti

MDN İstanbul

Navtek Deniz Teknolojisi A.Ş.’nin Kurucusu Gemi İnşaatı Yüksek Mühendisi Vecdi Özek, vefat etti.

GİSBİR Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Orkun Özek’in babası ve Türk denizcilik sektörünün önemli isimlerinden olan Vecdi Özek, gemi inşa sektöründe 40 yılı aşkın süre boyunca büyük hizmetlerde bulundu.

Merhum Vecdi Özek’in naaşı, 8 Aralık 2016 Perşembe Günü ikindi namazına müteakip Karacaahmet Şakirin Caminde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanına defnedilecek.

MarineDeal News olarak, merhum Vecdi Özek’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve tüm denizcilik sektörüne başsağlığı dileriz.

Denizcilik sektöründe 40 yıllık hizmet

1977 yılında kurduğu Özek Mühendislik adlı dizayn firması ile iş hayatına atılan Gemi İnşaatı Yüksek Mühendisi Vecdi Özek, askeri gemi inşa sanayi başta olmak üzere pekçok alanda önemli başarılara imza atarak Türk denizcilik sektörüğnün gelişimine önemli katkı sağladı.
1990’lı yılların başından itibaren çeşitli tersanelere proje bazında teknik danışmanlık, iş ve çözüm ortaklığı yapmaya başlayan Vecdi Özek 1999 yılında NAVTEK  Deniz Teknolojisi A.Ş. kurdu. NAVTEK muhtelif ticari kimyasal tankerlerinin yanı sıra kuru yük gemileri ve özel maksatlı gemiler dizayn etti

2008 senesindeki küresel kriz ile birlikte çalışmalarına Enerji ve Savunma Sanayi Sektöründe ağırlık vererek dünyada bir ilk gerçekleştirdi ve Karadeniz Holding Enerji firması için enerji gemileri ve yüzer enerji santrali projelerinin tasarımını gerçekleştirdi. Bu gemiler Pakistan ve Irak’ta hizmet veriyor.

NAVTEK, halen Savunma Sanayiinde Amfibi Çıkarma Gemisi (LST) projesi başta olmak üzere çok sayıda geminin inşasında çalışmalarına devam ediyor.

Bunu Paylaşın