VASILEIOS PAPAKALODOUKAS

MDN İstanbul

Ciner Denizcilik CEO’su Vasileios Papakalodoukas, alacakları yeni teslimatları, şirketin hedefleri ile sektöre ilişkin görüş ve gelecek beklentilerini MarineDeal News ile paylaştı…

1) Ciner Denizcilik’in önümüzdeki
dönemde alacağı teslimatlar hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

Şu anda siparişte olan ve 2013 sonuna kadar olan dönemde belirli aralıklarla teslim alacağımız toplam on gemimiz var. Bunlardan dört tanesi Kore’de Samho Tersanesi’ne verilmiş siparişler. Her biri 35.200 dwt’lik handysize gemiler. İlk teslimatı 2011 yılı ocak ayının ilk haftasında yapacaklar. Kalan üç tanesinin teslimatı ise haziran ayına kadar tamamlanmış olacak.
Diğer yandan yine Kore’de bulunan, Hyundai Mipo Dockyard’a verilmiş her biri 82.000 dwt’lik dört adet kamsarmax gemi siparişlerimiz var. Bunlardan ilkinin teslimatı 2011 Ekim’inde ikincisi ise kasım ayında gerçekleşecek. Geriye kalan iki tanesini 2012 yılı mart ve haziran aylarında teslim alacağız.
Her biri 164.000 dwt’lik iki adet suezmax tanker siparişimiz ise Çin’in CSIC Grubu’na ait olan Bohai Tersanesi’ne verildi. Bu iki tankerin teslimatlarının 2013 yılı eylül ve aralık aylarında gerçekleşmesini bekliyoruz.

2) Gemileri kendi kaynaklarınızla mı finanse ettiniz? Uzak Doğu bankaları ile çalışmayı düşünüyor musunuz?
Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki Ciner Shipping yeni bir şirket olmakla birlikte Ciner Grubu büyük bir şirketler topluluğu. Arkamızda büyük bir grubun desteği var ve bunedenle şirket olarak bizim yeni inşalarımızı finanse etme ya da finansman bulma konusunda herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Bankalar Ciner Grubu’nu çeşitli faaliyetlerinden dolayı zaten tanıdığı için bu Grup’un bir üyesi olarak bankalarla ilişki kurma konusunda avantajlı bir konumdayız.
Gemilerimizin bazısını kendimiz finanse ettik, bazısında ise pre-delivery banka kredisi kullandık. Ancak tamamında post-delivery kredi kullanacağız ve bunda tercihimiz kontratta kalan miktarın en fazla yüzde 65’i kadar kredi kullanmak. Yatırımlarımızda birinci sınıf uluslararası ve Türk bankaları ile birlikte çalışıyoruz.
Gemi finansmanı yavaş yavaş batıdan doğuya doğru kayıyor. Bu nedenle aynı zamanda Uzak Doğu bankaları ile ve esas olarak da Çin bankaları ile ilişki kuruyoruz. Çin bankaları özellikle Çin tersanelerinde yapılan yeni inşa projeleri ile yakından ilgileniyor. Ciner Grubu’nun Çin’de enerji ve madencilik alanlarında rekor yatırımları bulunuyor. Bu da Ciner Denizcilik’e artı bir avantaj sağlıyor.

3) Ciner Denizcilik’in hedeflerinden bize kısaca bahsedebilir misiniz? Teslim alacağınız gemilerle hangi bölgelerde faaliyette bulunacaksınız?
Bizim en önemli hedefimiz büyük, rekabetçi ve birinci sınıf uluslararası bir şirket olarak pazarda var olmak. Gemilerimiz spot piyasada veya time-charter’da olmak üzere dünyanın her bölgesinde ticari faaliyetlerini sürdürecek. Ciner Grubu her ne kadar kömür ve soda madeni üretim ve ticaretini yapıyorsa da bizim gemilerimiz bunların taşımacılığında kullanılmayacak. Teslim alacağımız ilk iki handysize gemi birinci sınıf charter şirketi Pacific Basin’de kargo taşımacılığı yapacak.
Faaliyet alanımızı kuru yük gemileri ve petrol tankerleri şeklinde iki ana pazara bölmüş durumdayız. İleride herhangi bir pazarda fırsat doğması halinde tabii ki gerekli araştırma ve değerlendirmeleri yapıp elde ettiğimiz sonuçlara göre karar vereceğiz. Ham petrol piyasasında yeni fırsatlar olacağını düşünüyoruz ama henüz bu alanda büyümeye dair alınmış bir kararımız yok. Ciner Denizcilik olarak elbette ki büyümeyi hedefliyoruz. Ancak, yeni bir yatırıma girerken her zaman dikkatli adımlar atıyoruz. Mevcut koşullarda biraz yavaşlayıp önümüzdeki aylarda piyasanın performansını görmek ve ona göre hareket etmek istiyoruz.

4) Yeni inşalarınızda Kore ve Çin tersanelerini seçme nedenlerinizi bizimle paylaşabilir misiniz? İlerideki olası siparişlerinizde Türk tersanelerini de değerlendirecek misiniz?
Aslında bizim önceliğimiz Kore tersaneleri. Çünkü, fiyat, kalite, inşa süreci ve teslimattaki dakikliği dikkate alarak bir değerlendirme yaptığınızda Kore tersaneleri en iyi alternatif olarak öne çıkıyor. Çin tersaneleri de önemli gelişme kaydediyor ve bu nedenle onlarla da iş ilişkisi kurmamız gerektiğini düşünüyoruz. Verdikleri fiyat teklifleri ve sundukları geri ödeme planları çok cazip. Ancak diğer yandan, tersaneyi büyük bir dikkatle seçmiş olsanız dahi kabul edilebilir ticari bir gemi elde edebilmek için inşa aşamasında sizin de çok ciddi mücadeleler vermeniz gerekiyor. Yeterli sayıda ve tecrübeli bir denetim ekibine de yatırım yapmanız gerekiyor.
Türk tersaneleri konusuna gelince şu anda, Türk tersanelerini geçerli alternatifler arasına alamıyoruz. Çünkü, Kore ile karşılaştırıldığında Türk tersaneleri genel olarak hem daha pahalı hem de küçük ölçekli gemi inşasına yoğunlaşmış durumdalar. Koşullar değişirse ileride Türk tersanelerini de alternatifler arasına alabiliriz.

5) Türk denizcilik sektörü hakkında görüşleriniz ve beklentilerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?
Her ne kadar kendimizi uluslararası bir oyuncu olarak konumlandırıyorsak da biz bir Türk denizcilik şirketiyiz. Doğru adımlar atarak Türkiye’nin global denizcilik sektöründeki payını artırdığını görüyoruz. Türkiye’de sektöre ciddiyetle yaklaşan çok sayıda şirket var. Önümüzdeki dönemde Türk denizciliğinin uluslararası arenada büyük başarılar göstereceğine ve hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Çünkü, bunun için gerekli olan her şeye sahip bu ülke. Öncelikle diğer endüstriyel faaliyetlerden kazanılmış ve denizcilikte yatırıma kaydırılabilecek yeterli miktarda sermaye potansiyeli var. Diğer yandan, sektörü ileriye taşıyabilecek nitelikte bilgili, tecrübeli ve çalışkan işgücüne sahibiz.
Denizcilik çok yönlü ve uluslararası bir işkolu. Zamanla da daha rekabetçi, daha fazla mücadele isteyen, daha fazla efor gerektiren bir alan halini alıyor. Dolayısıyla sektörde uzun dönemli başarı sağlanmak isteniyorsa her zaman tedbirli olunmalı ve her zaman derin analizler yapılmalı diye düşünüyorum. Bence kısa vadede başarı için şans önemli bir faktör ama uzun vadede başarı için doğru, basiretli kararlar almayı becerebilmek temel faktör.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın