Valencia Limanı ihale açtı

MDN İstanbul

İspanya’daki Valenciaport, limana kurulması planlanan elektrik trafo merkezinin proje yönetimi için bir ihale başlattığını duyurdu.

Kurulacak elektrik trafo merkezinden Valencia Limanı’na yanaşan gemilerin motorlarının elektrik depolaması sağlanacak.

Trafo merkezinin 2022 yılında faaliyete geçirilmesi planlanıyor ve limandaki diğer rıhtımlarla beraber kurulması planlanan yeni kuzey konteyner terminaline de hizmet sağlaması amaçlanıyor.

Valencia Liman İdaresi (PAV) tarafından yürütülen girişim, İspanya Hükümeti’nin, Avrupa Birliği’nin ve uluslararası kuruluşların 2050 yılına kadar dekarbonizasyon ve sera gazını azaltma hedeflerinin 20 sene ilerisinde olacak. Verilen taahhüt 2030’a kadar emisyonları sıfırlamak. Hedef doğrultusunda Valenciaport’ta güneş enerjisi panellerinin veya rüzgâr santrallerinin kurulmasının yanı sıra yeşil hidrojen kullanımı ve LNG tedariki gibi diğer projeler de yürütülecek.

Valenciaport, gemileri elektrik şebekesine bağlamak adına yürüteceği iki proje için geçen sene Avrupa Komisyonu’ndan finansman desteği almıştı.

Valencia Limanı, bu yılın başında karbondan arınma ve emisyon azaltma projeleri yürüten limanların yer aldığı uluslararası bir çalışma kulübü olan Dünya Limanları İklim Eylem Programı ( World Ports Climate Action Program-WPCAP)’na katıldı. WPCAP, Uluslararası Limanlar ve Limanlar Birliği (IAPH) ile de işbirliği içerisinde çalışan bir oluşum.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın