V.Ships Yunanistan, ruh sağlığı eğitim programına başlıyor

MDN Editör

V.Ships Greece, tele-sağlık sağlayıcısı VIKAND ile birlikte çalışarak gemide ruh sağlığını ve refahı iyileştirmek ve denizde kendine zarar verme ve intihar vakalarını azaltmak amacıyla tasarlanmış bir dizi yeni denizci eğitim programını uygulamaya koyacak

Eğitim modülleri, ilgili belirti ve semptomların nasıl tanınacağı ve ihtiyacı olan meslektaşlara ilk desteğin nasıl sağlanacağı da dahil olmak üzere, görevlilerin ruh sağlığı sorunları hakkındaki bilgi ve anlayışlarını artırmayı amaçlıyor.

Kurs ayrıca denizcilere denizde intihar ve kendine zarar vermeyi tetikleyebilecek çeşitli faktörleri tanıma ve risk altında olabilecek meslektaşlarına nasıl yaklaşacakları ve onlarla nasıl iletişim kuracakları konusunda da eğitim verecek.

Eğitim içerikleri ise denizcilik hayatının zorlukları konusunda deneyimli lisanslı bir psikolog tarafından geliştirildi.

V.Ships Yunanistan Genel Müdürü Zafeiris Syrras, “Denizcilerimize tanınmış bir deniz sağlık hizmeti sağlayıcısından yapılandırılmış eğitim sağlamak istedik ve bu nedenle VIKAND’ı seçtik. VIKAND ekibi hepsi gemide görev yapmış deneyimli sağlık uzmanlarından oluşuyor, dolayısıyla denizcilerimizle empati kurabiliyorlar” açıklamasında bulundu.

Smart Maritime Network

Bunu Paylaşın