‘Uyguladığımız politikalar doğru ve isabetli’

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Uyguladığımız politikalar doğru ve isabetli

Erdoğan yaptığı açıklamalarda, “Dünya ekonomisi ciddi daralma ile karşı karşıyayken biz %7,3 oranında büyüme kaydettik. Turizmde de bu senenin gerçekleşmeleri son derece umut verici, dünyadaki pek çok ülke istihdam konusunda sıkıntılar yaşarken biz 30,4 milyon rakamına ulaştık” dedi.

Cumhurbaşkanı ekonomide uygulanan politikalara da değinerek “İhracat ile birlikte istihdam da önemli bir ivme yakaladı. Mayıs itibarıyla ihracatta 243 milyar doları geride bıraktık. İhracat, istihdam ve sanayi kapasite oranları uyguladığımız politikaların ne kadar doğru ve isabetli olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Seçim takvimine dair de açıklama da yapan Erdoğan, ‘Seçim takvimine bir yıldan az kaldı” açıklamasını yaptı ve “İnsanları geçim sıkıntısından kurtaracak olan da enflasyonu düşürecek olan da biziz” dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, “Hedefimiz önce 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak, ardından bunu da ikiye katlamaktır” açıklamasını yaptı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın