UTİKAD Yıllık Basın Toplantısını Gerçekleştirdi

MDN İstanbul

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), lojistik sektörünün 2022 yılı değerlendirmesini ve dernek faaliyetlerini, 2023 yılı öngörülerini, 2022 taşımacılık verileri ile UTİKAD Türk Lojistik Sektörü Araştırması sonuçlarını bugün RadissonBlu Şişli Hotel’de düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Toplantıya; UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, Başkan Yardımcısı Emre Eldener, Barış Dillioğlu, Bilgehan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri Arkın Obdan, Caner Aydın, Cihan Yusufi, Cihan Özkal, İsmail Tekin, Mehmet Özal, Serdar Ayırtman, Serkan Eren, Yüksel Kahraman, UTİKAD İcra Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katılım sağladı.

Açılış konuşmasında lojistik sektörünün geride bıraktığı 2022 yılında hem küresel hem de bölge özelinde birçok sorunla mücadele ettiğini belirten Başkan Ayşem Ulusoy, “Küresel ekonomideki durgunluk, artan enerji fiyatları, savaş nedeniyle ticaret rotalarındaki değişimler ve sınır kapılarında yaşanan uzun TIR kuyrukları gibi hızlı şekilde çözüm üretilmesi gereken sorunları sektörümüzün çatı derneği olma bilinciyle etkin şekilde gündemimize aldık ve kamu nezdinde gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde çözüm önerileri sunduk” dedi.

UTİKAD çalışmalarına da değinen Başkan Ulusoy, 2022 yılında küresel ekonomik krizin bir yansıması olarak karşımıza çıkan risklere karşı üyelerin bilgilendirilmesi ve genç istihdamın sektöre kazandırılması gibi birçok konuda çeşitli webinarlar düzenlendiğini belirtti.

“Kuşak ve Yol Girişiminde Türkiye’nin konumunun daha da güçlenmesi için yatırımlar yapılıyor”

Çin’in Bir Kuşak Bir Yol Projesi kapsamındaki Orta Koridor ülkemiz üzerinden geçtiğini ve bu nedenle Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasında bir köprü olduğunu vurgulayan Ayşem Ulusoy bu konumunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ulusoy, Kuşak ve Yol Girişiminde Türkiye’nin konumunun daha da güçlenmesi için birtakım yatırımların yapıldığını bu yatırımlar arasında Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray ve liman yatırımlarının bulunduğu tespitinin ardından Orta Koridor’da Türkiye’nin doğudan batıya kesintisiz erişimin sağlanması açısından kritik bir yere sahip olduğunu, pandemi döneminde ulaşım rotalarının ve pazarların çeşitlendirilmesinin öneminin bir kez daha anlaşıldığını bu nedenle Orta Koridor güzergahında hedeflenen kapasiteye ulaşılması için öncelikle Türkiye’nin ardından komşu ülkelerin altyapı, gümrük ve mevzuat iyileştirilmeleri yapması gerektiğini belirtti.

UTİKAD Basın Toplantısı’nın soru-cevap kısmında ise; lojistik sektörünü etkileyen Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın getireceği değişiklikler ve ilave maliyetler, sınır kapılarında yaşanan yoğunluk, Orta Koridor’un işlerliği konularındaki sorular UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından cevaplandırıldı. Toplantı basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından son buldu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın