Ürkmez: Yeni kontratlarla gündeme geleceğiz

MDN İstanbul

Dr. Süalp Ürkmez

Anadolu Tersanesi olarak 9 yılda toplam 18 platformu Türk Deniz Kuvvetleri’ne başarılı bir şekilde teslim ettiklerini belirten Anadolu Tersanesi İcra Kurulu Başkanı ve TAIS Shipyards Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Süalp Ürkmez, TAIS olarak yurtdışı pazarlara yöneldiklerini ve yakın zamanda yeni kontrat haberleri ile gündeme geleceklerini müjdeledi.

Projeleri ve hedefleri hakkında MarineDeal News’e özel konuşan Sualp Ürkmez, ‘‘Anadolu Tersanesi olarak hali hazırda Katar Deniz Kuvvetleri için 2 adet Savaş Eğitim Gemisi inşa ediyoruz. Bu yılın Şubat ayında yürürlüğe giren kontrata göre 2 gemiyi de 3 yıl kadar kısa bir sürede teslim edeceğiz. Türkiye’de özel sektör tarafından inşa edilerek ihraç edilecek olan bu gemilerin ilk blokları kızağa konuldu, programın önünde gidiyoruz. Bu gemileri inşa ederken yan sanayimizi de destekliyoruz. Bilhassa yurtdışı pazarlarda ASELSAN ile ortak hareket ediyoruz ve Katar’a yapacağımız gemilerin tüm silahlarını ASELSAN’dan tedarik edeceğiz.

Bunun dışında detayını henüz paylaşamayacağım ama kararı verilmiş başka kontrat görüşmelerimiz de devam etmekte.
Yaklaşık 2 yıl önce kurduğumuz TAIS ile tüm dünyada, envanterimizde olan gemileri ve kendi dizayn ettiğimiz askeri gemileri pazarlıyoruz. TAIS bir dünya markası haline geldi, tüm fuar ve konferanslarda yer alıyoruz. Şu anda yaklaşık 15 ülkede takip ettiğimiz ve satışa dönme ihtimali yüksek projelerimiz bulunmakta.

Yurtdışı pazarlarda tek güç olmak üzere kurulan TAIS’in kısa sürede geldiği seviye umut verici. Başarımızın anahtarı Savunma Sanayi Başkanlığımız ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın, savaş gemilerini Türk özel sektör tersanelerinde yaptırmasıdır. Bu sayede kazandığımız tecrübe yurtdışında çok büyük itibar görüyor.
İhracat bizim için çok önemli, bu nedenle de yurtdışı pazarlarına yöneldik ve çok yakında TAIS olarak yeni kontrat haberleri vermeyi ümit ediyoruz,’’ dedi.

ADİK, TCG Sancaktar Suya İndirme Töreni, 7 Nisan 2018
Bunu Paylaşın