Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması başlıyor

MDN İstanbul

Bu yıl 34’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması, 30 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün oluru ile Çanakkale Liman Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleşecek olan yarışma saat 05.30 ile 13.30 saatler arasında Eceabat-Çanakkale (Çimenlik Kalesi) güzergâhında Çanakkale Rotary Klübü Derneği organizasyonunda düzenlenecek.

Organizasyon kapsamında;

  • Çanakkale Boğazı uluslararası gemi trafiği 30 Ağustos 2021 tarihinde 05.30-13.30 saatleri arasında yarış bölgesinde gemi olmayacak şekilde çift yönlü olarak askıya alınacak.
  • Yarış başlangıç ve bitiş saatine göre Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir feribot seferlerine ara verilecek,
  • Yarış esnasında, Çanakkale bölgesinde faaliyet gösteren balıkçı teknelerinin ve acente botlarının, yarış koridoru ve varış noktası olan Çimenlik Kalesi önlerinde bulunmaması uyarısında bulundu.

Ayrıca Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Operasyon Amirliği’nin Boğaz Trafiğinin düzenlenmesine yönelik uyarı ve duyurularına riayet edilmesi ricasında da bulunuldu.

Yarışma hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın