Ukrayna’nın tahıl kargo sigorta oranları sabit kalacak

MDN İstanbul

Ukrayna Sigorta oranları

Londra merkezli sigorta ve reasürans şirketi Lloyd’s of London – Ascot, perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın tahıl ihracat koridoru üzerinden yapılan sevkiyatları teminat altına alan kargo sigortası tesisinin gelecek yıl herhangi bir oran artışı olmadan devam edeceğini söyledi.

BM destekli anlaşmanın bir parçası olan Ukrayna limanlarına giren gemilerin genellikle bankaları tarafından yedi günde bir yenilenen tekne ve kargo savaş sigortasına ek olarak çeşitli sigorta poliçelerine sahip olmaları da isteniyor. Çatışma, doğal afet ve yüksek enflasyon nedeniyle savaş ve diğer sigorta oranlarının genel olarak gelecek yıl artması bekleniyor.

Karadeniz tesisi, derecelendirmede bir artış olmayacak

Ascot’un kargo başkanı Chris McGill, Reuters’e e-posta ile “’AsOne’ Karadeniz tesisi, derecelendirmede bir artış olmadan hız kesmeden devam edecek” mesajını gönderdi.

Havacılık ve deniz savaşı sigortacıları, sigortacıları sigortalayan reasürörlerin, 1 Ocak’ta reasürans sözleşmeleri yenilenmek üzere geldiğinde tüm Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya bölgesini kapsam dışı bırakacağından endişe ediyor. Ancak McGill, kargo tesisinin, programdaki sigortacıların reasüransa ihtiyaç duymadan riski paylaşacakları şekilde kurulduğunu söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın