Ukrayna tahıl ihracatının bu hafta başlamasını öngörüyor

MDN İstanbul

Ukrayna, Karadeniz limanlarından dünya pazarlarına tahıl ihracatının yeniden başlamasını sağlayacak tahıl anlaşmasının bu hafta devreye alınacağını açıkladı.

Ukrayna’nın altyapı bakan yardımcısı, düzenlediği basın toplantısında anlaşma kapsamındaki ilk tahıl sevkiyatının çarşamba günü Chornomorsk Limanı’ndan yapılmasını umduğunu söyledi.

Dünyanın başlıca tahıl üreticileri ve ihracatçıları arasında yer alan Ukrayna’nın tahıl ihracatı Rusya’nın şubat ayında başlayan işgali ve deniz ablukası nedeniyle durmuş, dünyada gıda fiyatlarının yükselmesine yol açmıştı.

Devam eden savaşa rağmen Ukrayna’nın ihracata tekrar başlamasına imkân verecek anlaşma cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’in hazır bulunduğu, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla Dolmabahçe Ofisi’nde Tahıl Sevkiyatı Anlaşması İmza Töreni ile Türkiye’de imzalandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın