Ukrayna Donanması Türk teknolojilerini kullanacak

MDN İstanbul

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türkiye ile korvet ve SİHA’lar için üretim ve teknoloji paylaşımı konusunda anlaşmalar imzalandığını duyurdu.

Anlaşma, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir başkanlığındaki Türk heyetinin Ukrayna ziyareti kapsamında imzalandı.

Anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran, bu proje ile Karadeniz ve Azak Denizi’nde güvenliğin artırılması ve Ukrayna Donanmasının güçlendirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Yapılan anlaşmaların iki ülke arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan anlaşma kapsamındaki ilk somut adımlar olduğunu belirten Taran, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Ukrayna savunma sanayisinin Türk teknolojileri ve yatırımları sayesinde çıkışa geçeceğine inandığını söyledi.

Türkiye ve Ukrayna’nın savunma alanında pek çok iş birliği alanı olduğunun altını çizen Demir ise, anlaşmaların hızlı bir şekilde pratik eyleme geçirilmesinin iki taraf için olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.

İş birlikleri, Ukrayna Savunma Bakanlığının savunma alanında doğrudan yabancı ekonomiyle yaptığı ilk anlaşmalar oldular.

Ekim ayında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Türkiye’yi ziyareti sırasında Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran arasında savunma sanayi projeleri kapsamında iyi niyet beyanı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran arasında Askeri Çerçeve Anlaşması imzalanmıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın